Hlavní obsah

Ruda z Ostravy křtil knihu Besceler pivem, rumem, vínem, vodou i cikorkou

Novinky, Josef Zajíc

Svou první knihu Besceler křtil v pátek 11. listopadu Ruda z Ostravy. Kniha se křtila od 18 hodin v obchodním centru Futurum v Ostravě za přítomnosti kmotry, známé ostravské zpěvačky Věry Špinarové.

Foto: Josef Zajíc

Křest knihy Rudy z Ostravy: Besceler. Futurum 11.11.2011

Článek

Když mi při žádosti o rozhovor Ruda z Ostravy podal ruku a řekl Vas znam, dlužite mi 500 korun, sklopil jsem uši jako zajíc. Rozhovor s Michalem Kavalčíkem alias Rudou z Ostravy byl ukončen.

Křest zahájili moderátoři a herci ostravských divadel Vladimír Polák a Jiří Sedláček. Všem divákům obchodního centra Futurum představili autora a také nakladatelství Fragment, které knihu vydalo.

Přečetli krátké úryvky z různých kapitol knihy a podle reakcí diváků je možné se domnívat, že se bude kniha líbit. Podle moderátorů bude kniha přeložena do mnoha jazyků a také do češtiny, aby textu rozuměli i Pražáci.

Pak přišel na pódium herec, filmový herec, moderátor, šoumen a vypravěč, zpěvák, kytarista a po dnešku i spisovatel Ruda z Ostravy. Popovídal o zrodu knihy a na pódium pozval i svého přítele Bruna Ligockého, který se na knize podílel.

Nastala chvíle křtu. Bylo připraveno pivo, rum, víno, voda ze Zarubku (šachta u Ostravy) a káva cikorka v tradiční termosce. Protože se ani diváci nemohli dohodnout, čím se bude křtít, tak přítomná kmotra ostravská zpěvačka Věra Špinarová navrhla: "Tož to pokřtěme všim..." Křest byl krátký, potlesk dlouhý. Ruda zazpíval známou a vždy žádanou píseň Ostrava a byl konec.

Začala autogramiáda autorů knihy a také Věry Špinarové. Diváků se zastavilo a o podpis žádalo hodně a byli spokojeni.

Další autogramiáda se uskuteční 15. listopadu v 17.30 v pražském Luxoru. V pozdějších termínech potom i v Plzni a Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám