Hlavní obsah

Tereza Voříšková zve na filmy nominované na Lva

Na Českého lva je letos napříč kategoriemi nominováno 15 filmů a většinu z nich mohou diváci v rámci akce Pusťte si domů Českého lva!, pořádané portálem DAFilms.cz ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA), zhlédnout do 11. března na internetu.

Pusťte si domů Českého lva!

 
Článek

V nabídce je ke streamování nebo stažení 13 z patnácti na cenu nominovaných snímků, z toho osm hraných, jeden animovaný a čtyři dokumentární. Poplatek za zhlédnutí nominovaných filmů je ve většině případů 100 korun (v případě animované Lajky je to 135 Kč), přičemž 60 % ze zaplacené částky jde zpět filmařům.

„Velice mě těší, že lidé mají nyní příležitost zhlédnout české filmy nominované na Českého lva, navíc v době, kdy některé z nich již nejsou v běžné distribuci v kinech. Jedním z dlouhodobých přání ČFTA je zpřístupnit český film veřejnosti, a to se nám díky spolupráci s DAFilms nyní daří. Věřím, že tak časem vznikne archiv kvalitních českých filmů, ke kterým se lidé budou moci vracet,“ říká ředitelka České filmové a televizní akademie Tereza Rychnovská.

Herečka Tereza Voříšková, jež je letos na Českého lva nominovaná za roli ve filmu Po strništi bos Jana Svěráka, ve zvacím videu z nabídky vypichuje dokumentární tvorbu, konkrétně filmy Červená Olgy Sommerové a Svět podle Daliborka Víta Klusáka.

Nejaktuálnější články o udělování cen Český lev najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám