Hlavní obsah

Autor Dabing Street Petr Zelenka: Nejsem fanouškem dabingu, ale lidí v pozadí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriálová kategorie 26. Českého lva zahrnuje tři nominované tituly. O cenu se utkají Dabing Street Petra Zelenky, Profesor T. Tomáše Mašína a Vzteklina Tomáše Bařiny.

26. Český lev - nominace - nejlepší dramatický televizní seriál Video: ČFTA

 
Článek

„Vzniklo to tak, že mi bylo dobře s těmi postavami,“ řekl Petr Zelenka, který dvanáctidílný komediální seriál Dabing Street pro Českou televizi natočil podle stejnojmenné hry, již napsal a zrežíroval pro Dejvické divadlo.

„Nejsem fanouškem dabingu, jsem fanouškem lidí, kteří jsou někde v pozadí,“ dodal.

Nominaci dále získal osmidílný detektivní seriál Novy Profesor T. „Je to profesor kriminologie, je asociál a má Aspergerův syndrom,“ popisuje hlavního hrdinu Taubera režisér Tomáš Mašín.

Trojici uzavírá krimi thriller České televize Vzteklina. „Příběh není jen o vzteklině jako o nemoci, ale je o vzteku jako obecně,“ uvedl režisér šestidílné minisérie Tomáš Bařina.

Kdo z nominovaných nejen v této kategorii cenu získá, se diváci dozvědí 23. března večer, kdy v pražském Rudolfinu proběhne slavnostní galavečer. V přímém přenosu jej odvysílá Česká televize.

Nejaktuálnější články o udělování cen Český lev najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám