Hlavní obsah

Halka Třešňáková nemá ráda, když se v umění soutěží

V sobotu 23. března budou v pražském Rudolfinu vyhlášeny výsledky 26. Českého lva. Ceny vítězům předají jejich kolegové z řad herců a filmařů.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Halka Třešňáková a Tomáš Jeřábek budou mezi předávajícími na 26. Českém lvu

Článek

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) nyní odhalila kompletní seznam předávajících. K již avizovaným hercům Ondřeji Sokolovi a Pavlu Řezníčkovi přibyly na dvě desítky dalších.

Mezi nimi například Simona Babčáková, Anna Polívková, protagonistka letošních spotů k Českému lvu Klára Melíšková, Tomáš Jeřábek, Jan Cina nebo Halka Třešňáková.

Třešňáková předá cenu vítězce kategorie Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

„Mou favoritkou je Ivana Chýlková. Je to proto, že je vysoká. A já jsem prťavá a tím pádem k ní vzhlížím,“ žertovala. Nejzajímavější pro ni osobně je kategorie Nejlepší kamera. „Protože se zabývá obrazem, který jsem schopna intenzivně u filmu vnímat,“ vysvětlila.

Hereckými cenami jako takovými se Třešňáková nijak zvlášť nezabývá. „Musím se přiznat, že já se vlastně jakýmikoliv cenami v umění nezaobírám. Nemám moc ráda, když se soutěží. Jsem radši, bere-li se to jako kolektivní práce a jsme na stejné lodi,“ dodala herečka.

Předání sošky pro nejlepšího maskéra či maskérku obstará Jan Cina. Jeho osobním favoritem je Zdeněk Klika, nominovaný za pohádku Čertí brko, v níž Cina hrál. „Denně jsem mu seděl pod rukama a vím, co jeho práce obnášela. Ale myslím si, že všichni, co jsou nominovaní, samozřejmě nárok na cenu mají,“ dodal herec.

Dalšími nominovanými v kategorii Nejlepší masky jsou Jana Červenková (Hastrman), Jana Bílková (Jan Palach a Toman) a Jaroslav Šámal (Zlatý podraz).

Nejaktuálnější články o udělování cen Český lev najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám