Hlavní obsah

Během filmu jsem vykouřil asi 826 cigaret, žertuje Jiří Macháček o natáčení Tomana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavní mužské kategorii 26. Českého lva byli nominováni Karel Dobrý (Hastrman), Martin Huba (Hovory s TGM), Tomáš Mrvík (Všechno bude), Viktor Zavadil (Jan Palach) a Jiří Macháček (Toman). Výsledky budou vyhlášeny 23. března.

26. Český lev - nominace - nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roliVideo: ČFTA

 
Článek

Karel Dobrý získal nominaci za roli barona de Caus v adaptaci stejnojmenného románu Miloše Urbana Hastrman. „Že tu sedím, je důkaz toho, jakou práci odvedl režisér,“ vysekl Dobrý poklonu Ondřeji Havelkovi, pro kterého byl Hastrman celovečerním režijním debutem. „Je to i jeho zásluha, že to moje přehrávání dokázal udržet v koukatelných mantinelech,“ dodal herec.

Hastrman trailerVideo: CinemArt

Dalším nominovaným je slovenský herec Martin Huba, jenž se ve filmu Hovory s TGM zhostil role Tomáše Garrigua Masaryka. „Bylo pro mě ctí a neobyčejným štěstím, že jsem měl možnost přijmout Masarykovy myšlenky za svoje,“ uvedl Huba.

Hovory s TGMVideo: Bontonfilm

Překvapením a čerstvým větrem v nominacích je Tomáš Mrvík, kterého režisér Olmo Omerzu obsadil do své road movie Všechno bude. „Mára je takovej na oko frajírek, ale když je sám, tak je spíš hodně citlivej a hodnej kluk,“ popisuje Mrvík charakter své role.

Všechno budeVideo: CinemArt

První filmovou rolí byl i Jan Palach pro herce Viktora Zavadila. „Když se řekne Jan Palach, tak kromě historického Jana Palacha se mi vybaví to, že jsem prvně stál před kamerou a že jsem si to užil,“ říká Zavadil.

Trailer k filmu Jan PalachVideo: Cinemart

Jiří Macháček získal nominaci za ztvárnění ústřední postavy Zdeňka Tomana ve filmu Ondřeje Trojana Toman. V medailonku ocenil, že si zahrál s padesátkou různých kolegů, mimo jiné s rovněž nominovanou Kateřinou Winterovou, dále s Táňou Pauhofovou, Markem Taclíkem, Stanislavem Majerem či Jaroslavem Pleslem, a zažertoval, že během natáčení filmu vykouřil „asi 826 cigaret“.

Nejaktuálnější články o udělování cen Český lev najdete zde.

Trailer k filmu TomanVideo: Falcon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám