Hlavní obsah

Ivan Trojan: Čeká mě divadelní režie

Právo, (míš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších herců současnosti Ivan Trojan byl oceněn Českým lvem za nejlepší výkon v hlavní roli filmu Miroslava Krobota Díra u Hanušovic.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Ivan Trojan získal cenu za hlavní roli v Díře u Hanušovic.

Článek

Váš loňský film dostal skoro všechny herecké ceny. Co si o tom myslíte?

Je to velká radost pro film i pro Dejvické divadlo.

Jak jste se cítil při natáčení v Jeseníkách?

Bylo to zvláštní. Po pár dnech do mě vjela taková pomalost, pocit, že tam všechno má svůj čas, každý problém, pokud to je problém, může počkat, až ten jeho čas přijde. Ta rychlost až hektičnost, kterou známe z Prahy, tam vůbec neexistuje. Nechal jsem se tím prostoupit a byl jsem šťastný.

Jak se vám líbil slavnostní ceremoniál?

Hezký byl, moc se mi líbil. Lucie Výborná byla velmi dobrá, a páni doktoři skvělí. To byla radost, noblesa, vtip. Výtečný nápad, který vyšel.

Co vlastně chystáte v nejbližší době?

Teď se pokouším o režii v divadle. Bude to autorská věc, předstoupil jsem před herce a řekl jim, že nemám nic, že to bude společná práce.

Prozradíte, o čem bude?

Zaujal mě rozhovor s jedním disidentem, který řekl, že žijeme nešťastné frustrované životy v krásných časech. To se mi zdá výstižné, takže na toto téma chceme udělat představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám