Hlavní obsah

Helena Třeštíková: Katka je stále na drogách

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Na otázky čtenářů v úterý odpovídala známá režisérka Helena Třeštíková, členka České filmové a televizní akademie, která vyhlásí již 22. února ceny Český lev.

Foto: David Ryneš, Novinky

Helena Třeštíková

Článek

Velké množství čtenářů se ptalo na drogově závislou Katku ze stejnojmenného filmu. Režisérka potvrdila, že její situace se nemění.

„S Katkou jsem stále v kontaktu. Bohužel její situace je stále stejná jako v konci našeho filmu - žije na ulici a je na drogách. Přes všechny dohody nikdy nesplnila slovo, že se sebou bude něco dělat. I po skončení filmu jsme něco natočili, ale neměnnost situace je problém. Nevím, zda ještě někdy vznikne pokračování jejího příběhu.... uvidíme,“ uvedla.

Stále se stýká i s protagonisty slavných Manželských etud. „Pokračuji ve sledování našich dvojic z Manželských etud dále a jinak pracuji na dalších časosběrných projektech.“

„Česká kinematografie je podfinancovaná. Ve všech okolních zemích mají filmaři lepší podmínky než u nás. To pak naše filmy poznamenává. Točí se především filmy, u kterých se očekává velká návštěvnost. To není vždy kritériem kvality a oskarových nadějí,“ dodala.

Helena Třeštíková vystudovala pražskou FAMU a svůj první samostatný dokument Zázrak natočila v roce 1975. V osmdesátých letech se začala věnovat časosběrné metodě, například sledovala řadu let život manželských párů, a tak vznikly slavné Manželské etudy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám