Hlavní obsah

Superstar: Zemanová bodovala, Pavelková zklamala

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další finálový večer soutěže Česko hledá Superstar potvrdil kvality Báry Zemanové, naopak minule zářící Soňa Pavelková už tak přesvědčivá nebyla. Aleš Burket opět ukázal, jak se zpívá u táboráku.

Článek

Zemanová minule zpívala píseň Sick and Tired (Anastacia) a tentokrát s One of Us (Joan Osbourne) opět ukázala, že je výjimečnou zpěvačkou s velkou šancí na vítězství v celé soutěži. Roztomilá Soňa Pavelková začíná být bohužel trochu nudná. Minule zazářila s hitem Family Portrait od Pink, ale Hunter od Dido byla podstatně řidší káva, spíše taková nevýrazná kávovinová náhražka. Už výběr písně byl nesmyslný, ale to je i vina organizátorů - tématem měly být rockové balady.

David Spilka nasadil klasiku Nothing Else Matters do Metalliky. Předvedl celkem dobrý výkon, ale v hlubších pasážích velmi "vrávoral". Další adept Aleš Burket zpíval Slzy tvý mámy šedivý - jak řekl Eduard Klezla, šlo o výkon vhodný k táboráku. Burket je zpěvák bez barvy, zaměnitelný, plochý, nijaký.

Roman Lasota zazpíval Tears in heaven od Erica Claptona "zajímavě". Byl úplně jiný než originál a ne každému se to pojetí líbilo, ale chyby, které mu trochu zbytečně vyčítal Klezla, byly v daném kontextu zcela zanedbatelné. Také Tereza Najdekrová zazpívala Lásko, voníš deštěm docela dobře, porota se jen nemohla shodnout, jestli tam "byly emoce", nebo ne.

Zepelíni a "soningbird" Ševčík

Zvláštní kapitolou byl Martin Ševčík a Stairway to Heaven od Led Zeppelin. Vybral si příliš legendární píseň a tím si trochu podřezal větev. Přestože nedělal velké chyby, většina lidí, kteří mají alespoň elementární znalosti, okamžitě srovnávala s originálem a Martin musel zákonitě pohořet. Také nesmysly v textu typu "soninbird" místo songbird výkonu nepřidaly.

Leona Černá se pustila do relativně těžké písně od Aerosmith I Don´t Want to Miss a Thing. Zpívala jistě a bez falší, jenže pohřbila atmosféru původní verze. Csáková a Klezla to asi necítili, rocker Hejma však její "country-operu" nepřekousl a dal to hlasitě najevo. Zbyněk Drda s Another Day in Paradise na závěr nevzbudl ani velkou kritiku, ani nadšení. Bylo to "takový normální".

Anketa

Kdo by podle vás měl v tomto kole vypadnout?
Leona Černá
6,2 %
Tereza Najdekrová
3,8 %
Soňa Pavelková
9,3 %
Bára Zemanová
3,4 %
Aleš Burket
53,7 %
Zbyněk Drda
2,9 %
Roman Lasota
13,9 %
David Spilka
2,8 %
Martin Ševčík
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8187 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám