Hlavní obsah

Teenageři už nemyslí na sex. Hulí.

Právo, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rock Podvraťáků je na světě. Nový film Karla Janáka a nejznámějších tuzemských teenagerů Vojty Kotka a Jirky Mádla byl ve středu 18. října představen novinářům. Jedná se opět o komedii jako u Snowboarďáků, ale hodné, nesmělé kluky, kteří balí holky, v něm nenajdete. Ve filmu se hulí, mluví sprostě a Mádl to má tentokrát usnadněné. Všechny holky i ženy s ním spát chtějí samy od sebe, včetně sekretářky na policii či muzejní kurátorky z Prahy.

Článek

Jenže hlavně ve filmu Rock Podvraťáků jde o to, jak čtyři kluci -vedle Kotka a Mádla se v dalších rolích objevili Michael Beran a Martin Písařík - shánějí peníze na novou aparaturu, aby prorazili jako hudební kapela. "Chtěli jsme se odpíchnout od těch teenagerských komedií a zároveň, když je to náš na nějakou dobu poslední společný film, udělat něco jiného," řekl Janák. "Jinak bychom točili stále spolu, až by z nás byli důchodci, kteří se snaží stále tvářit cool. Takhle budeme moct ukázat, že je v nás i něco jiného," vysvětlil režisér, který by příště rád změnil žánr.

Nyní vznikla černá komedie z kladenské periférie o muzice, ale i o psovi. Mladíci unesou mafiánovi, jehož ztělesnil Václav Postránecký, oblíbeného psího mazlíčka, aby se pokusili vydíráním přijít k penězům. Ale protože až moc hulí trávu a nemají zrovna "zaručené" plány, všechno dopadne trochu jinak, než zamýšleli. "Takovou atmosféru jsem při natáčení ještě nezažil. I ta příšerná svině, kterou jsem hrál, se mým dosavadním filmům vymyká," svěřil se Postránecký, který s humorem upozornil na jedinečný Janákův způsob práce.

"Na place se hodně improvizovalo, stalo se, že jsem měl jít točit scénu a najednou jsem zjistil, že se musím naučit jiný text," smál se známý herec. Kotek zase prozradil, že dostal jedinou instrukci: "Měl jsem hodně hýbat hlavou, protože dredy, které ve filmu mám, potom dobře vypadají." Jan Hrušínský si zahrál opileckého starostu. "Byl jsem natrénovaný z dob studií na konzervatoři, tak mi to šlo," uvedl Hrušínský, který chce pozvat Janáka k práci do svého Divadla Na Jizerce.

Ačkoliv tvůrci se při natáčení Rocku Podvraťáků očividně dobře bavili a tu atmosféru přenesli částečně na plátno, ve filmu je vidět, že jde hlavně o byznys. Z příběhu trčí reklamní produkty hlavních sponzorů filmu. K uvedení filmu se bude v obchodech prodávat i rafťácká sada oblečení nebo počítačová hra. Tak uvidíme, jak si po úspěchu Snowboarďáků a Rafťáků povedou v návštěvnosti Podvraťáci.

Reklama

Výběr článků

Načítám