Hlavní obsah

Hana a Hana budou mít divadelní hru

Novinky, Stanislav Dvořák

Komiksové postavy přitroublých puberťaček Hany a Hany si již získaly nemalou popularitu. Scénář hry, která má premiéru 4. listopadu v pražské Akropoli, napsal duchovní otec kresleného seriálu, novinář Miloš Čermák.

Článek

Dvě dívky, jejichž svět je omezen na "hezký kluky", "dýdžeje" a drby jsou prostředkem předvídatelného, ale trefného humoru a možná i obrazným vyjádřením současné české společnosti. 

"Ve hře kromě obou ženských postav vystupuje i Čermákovo alter ego - Miloš. Tuto postavu ztvární Leoš Noha, herec Divadla Na Zábradlí a Činoherního studia Ústí nad Labem. Režisérkou představení je talentovaná Tamara Pomoriški (Srbsko), studentka pražské DAMU. Pomoriški do představení vnáší svůj rukopis. Celý příběh zasadila do neurčitého prostředí současnosti, ve kterém jsme všichni ovlivňováni a manipulováni reklamou," uvedla Hana Kubáčková z Akropole.

"Přes tento podtext je hra, ve které se prolíná skutečnost se sny a představami, vtipná a neztrácí svou původní lehkost. Scénografka a kostýmní výtvarnice (Hana Roubíčková) pracuje s prvky, které vytvářejí hlavní rysu komiksu jako žánru. Děj zasadila do jednoduché kovové konstrukce-krychle, rozdělené do pomyslných komiksových políček. Kostýmy hereček vycházejí z výtvarné předlohy komiksu," dodala.

Po představení proběhne autogramiáda nové knihy Hana a Hana: Nemachruj, ta holka je nakreslená! - anebo Únos z komiksu Hana a Hana od Miloše Čermáka a Miloše Gašparce. Také obě dvě Hany budou připraveny věnovat zájemcům své podpisy.

Reklama

Výběr článků

Načítám