Hlavní obsah

Nová DVD - Capote, Doblba! i Hory mají oči

Na pultech DVD prodejen se nově objeví tragikomedie Petr Vachlera Doblba!, remake hororu Hory mají oči, životopisné drama Capote či něžná komedie Roberta Benigniho Tygr a sníh.

Článek

Doblba!

Příběh tragikomedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami.

Jednoho dne, krátce před Vánocemi, spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí.

Doblba, ČR 2005, 117 min., režie: Petr Vachler, hrají: Jaroslav Dušek, Petr Čtvrtníček, Marek Daniel, Vlasta Dušek, Lenka Krobotová, Valerie Vachlerová, Věra Křesadlová, Nela Boudová, Tomáš Matonoha, Olga Schmidtová, Cyril Drozda, Josef Polášek, Pavla Tomicová...

Capote

Drama Capote vypráví příběh vzniku slavné knihy Chladnokrevně spisovatele Trumana Capoteho, která popisuje vyvraždění farmářské rodiny.

Píše se listopad 1959 a Truman Capote, autor Snídaně u Tiffanyho a oblíbená postava americké smetánky, si čte článek na poslední straně New York Times. Zpráva pojednává o vraždě čtyř členů farmářské rodiny Clutterových z Kansasu. Jako reportér The New Yorkeru se  vydává do kansaského městečka.

Capoteovi se brzy podaří získat si u místních lidí důvěru - zejména u Alvina Deweyho, agenta kansaského úřadu vyšetřování, který vede pátrání po vrazích. Když se oba zabijáky - Perryho Smithe a Dicka Hickocka - podaří v Las Vegas chytit, jsou odvezeni zpět do Kansasu, kde je čeká soud, usvědčující rozsudek a trest smrti. Capote je začíná navštěvovat ve vězení a pomalu si uvědomuje, že to, co mělo být původně novinovým článkem, se postupem času rozrostlo až na knihu.

Capote, USA 2005, 113 min., režie: Bennett Miller, hrají: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keenerová, Clifton Collins Jr., Chris Cooper, Bruce Greenwood, Bob Balaban, Amy Ryanová, Mark Pellegrino...

Hory mají oči

Horor Hory mají oči je remakem stejnojmenného filmu Wese Cravena z roku 1977, který se k novému projektu připojil jako producent. Drsný, divoký a napínavý příběh o obyčejné rodinné dovolené, která se najednou změní v boj o holý život, zasadili filmaři do 21. století a  doplnili speciálními efekty, které jim umožnily současné technologie.

Všechno začíná typicky nepovedeným rodinným výletem. Clevelandskému policejnímu detektivovi Big Bobovi Carterovi se blíží výročí svatby s jeho upovídanou ženou Ethel. V rámci oslavy tohoto jubilea se rozhodne vzít svou rozvětvenou rodinu na výlet do Kalifornie. Když se vydají na cestu, učiní Bob nejhorší rozhodnutí ve svém životě - vezme to zkratkou. Celá Carterova rodina se najednou ocitá uprostřed rozlehlé pouště. Když se navíc jejich vozidlo nečekaně porouchá, zůstanou v kritické situaci. Během jejich boje o přežití ve vyprahlé pustině se však objeví daleko větší nebezpečí - Carterovi si uvědomí, že nejsou tak sami, jak se ze začátku zdálo.

The Hills Have Eyes,  USA 2006, 107 min., režie: Alexandre Aja, hrají: Michael Bailey Smith, Tom Bower, Ted Levine, Kathleen Quinlanová, Dan Byrd, Emilie de Ravinová, Aaron Stanford, Vinessa Shawová...

Tygr a sníh

Tygr a sníh je milá inteligentní komedie italského herce a režiséra Roberta Benigniho o obrovské vášni k životu, o síle lásky a o naději, že láska dokáže existovat a přežít i v těch nejtěžších časech.

Básník Attilio je lektorem na univerzitě v Římě a právě publikoval sbírku svých prací nazvanou Tygr a sníh. Bezmezně miluje kritičku Vittorii. Vittorie si ho příliš nevšímá, jeho snažení přechází se shovívavým úsměvem a jen zřídka přijímá jeho neustálá pozvání. V roce 2003 odjíždí Vittoria do Bagdádu udělat rozhovor s iráckým básníkem Fuádem.

Během bombardování je Vittoria zraněna a upadá do kómatu. Attilio neváhá ani minutu, vydává se za ní, rozhodnutý udělat cokoliv, aby svou milovanou zachránil. Snaží se pro ni zajistit lepší lékařskou péči, získat léky tam, kde není možné dostat ani aspirin, projde skrz minová pole, přejde poušť.

La tigre e la neve, Itálie 2005, 121 min., české titulky, režie: Roberto Benigni, hrají: Roberto Benigni, Jean Reno, Nicoletta Braschiová, Steven Beckingham, Emilia Foxová, Jonah Lotan...

Lemra líná

Romantická komedie Lemra líná využívá klasického postupu Billyho Wildera (Někdo to rád horké), kdy je ústřední romance postavená na podvodu.

Tripp není ani v pětatřiceti letech ochotný vyletět z rodného hnízda. Jeho zoufalým rodičům ale právě došla trpělivost. Domluví se proto s rozkošnou Paulou, profesionální konzultantkou, aby sbalila Trippa a pomohla ho dostat z rodinného domu tím, že mu zlomí srdce. Tripp se do Pauly zamiluje, protože ona splňuje jeho parametry ideální ženy. Jenže co se stane, když se Paula do své oběti zamiluje a Tripp odhalí její plán?

Failure to Launch, USA 2006, 98 min., režie: Tom Dey, hrají: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parkerová, Zooey Deschanel, Kathy Batesová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám