Hlavní obsah

Festival MOVE nabídne klubové velikány

– PRAHA

V pondělí bude zahájen v šesti pražských klubech festival MOVE, který nabídne velká hudební lákadla. Mezi největší bude rozhodně patřit vystoupení britských Coldcut, rakouských post-rockerů Sofa Surfers nebo třeba francouzských La Phaze a dalších zahraničních hostů, které doplní tuzemské kapely a interpreti.

Článek

Druhý ročník festivalu MOVE, který v pražských klubech Abaton, Cross, Matrix, Palác Akropolis, Rock Café a Roxy, proběhne ve dnech od 9. do 14. října, přitáhne asi nejvíce diváku na britské duo Coldcut, které u nás vystoupí poprvé. Jejich těžce zařaditelná hudba vyzařuje nejvíce d'n'b prvky, hip-hop, a dub a je vydávána na světoznámém labelu Ninja Tune. Po necelých dvaceti letech působení vydali novou desku s názvem "Sound Mirrors", kterou přijedou do pražského klubu Roxy prezentovat 11. října.

Ukázky jejich hudby si můžete poslechnout na www.coldcut.net

Dalším velkým tahákem festivalu budou bezesporu rakouští post-rockoví Sofa Surfers, kteří svojí hudbu, ve které jsou známky trip-hopu, acid jazzu i dubu, u nás s velkým ohlasem prezentovali už minulý rok, kdy vydali své "červené" album. To je postaveno na střídmých aranžmá pro kytaru, basu a bicí, kterou doplňuje svým hlasem zpěvák a choreograf Mani Obeya. Sofa Surfers se představí českému publiku 10. října v Paláci Akropolis.

Ukázky Sofa Surfers si můžete poslechnout na www.sofasurfers.net

Dalšími významnějšími kapelami, prezentujícími se na MOVE festivalu budou portugalští Micro Audio Waves, kteří zahrají 9. října v Paláci Akropolis ze svého posledního alba "No Waves", jež je založeno na minimalismu, elektronice a experimentu. Ujít pozornosti by nemělo ani francouzské trio La Phaze, které je známé svou výbušnou směsicí junglu, drum´n´bassu, free jazzu a energického punku. Jejich vystoupení bude ve čtvrtek 12. října v Paláci Akropolis doplněno hudbou českých kNot Photogenic.

Ukázky La Phaze k poslechnutí na www.laphaze.com

Ukázky Micro Audio Waves k poslechnutí na www.microaudiowaves.com

Na závěr festivalu proběhne v pražském Abatonu vystoupení Visionary Underground, kteří nabídnou směsici breakbeatu, drum'n'bassu, hip-hopu, asian undergroundu a dubu, propojená s interaktivní vizualizací. Členkou kapely je i vjka, která dbá na multimedialitu vystoupení. Navíc Visionary Underground letos koncertují v ještě silnější sestavě, posíleni o hosty, kterými jsou - baskytarista Dr. Das, zakladatel a ex-člen známých Asian Dub Foundation a bubeník - tablista Tom Slee. Visionary Underground se představí českému publiku 14. října v pražském Abatonu.

Ukázky Visionary Underground k poslechnutí na www.visionaryunderground.com

Více informací o MOVE festivalu, včetně programu naleznete na www.movefestival.eu

Reklama

Výběr článků

Načítám