Hlavní obsah

Nová DVD - Underworld: Evolution i Děsnej doják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden v premiéře na DVD vychází například fantasy Underworld: Evolution, parodie na romantické filmy Děsnej doják nebo horor Muž bez stínu 2.

Článek

Underworld: Evolution

Volné pokračování goticko-industriální fantasy o boji mezi upíry a vlkodlaky, ve kterém jeden druh usiluje o definitivní vyhlazení toho druhého. Z tajné války ale dosud nevyšel vítěz, plány obou druhů zkomplikovala zapovězená láska mezi upíří princeznou Selenou a Michaelem, člověkem s krví vlkodlaka. Vlkodlaci stále nevzdávají svůj lov na člověka, přímého potomka prvního z upírů, prostřednictvím jehož krve by bylo možné vytvořit superbytost, která by válku ukončila.

V pokračování se tvůrci více zaměřili na objasnění odvěkého sváru. Děj se tak z části odehrává také v dávné historii.

Underworld: Evolution, USA 2006, režie: Len Wiseman, hrají: Kate Beckinsaleová, Scott Speedman, Bill Nighy, Michael Sheen...

Muž bez stínu 2

Christian Slater si v hororu Muž bez stínu 2 zahrál Michaela Griffina, který se po aplikaci experimentálního séra stává neviditelným zabijákem a nedobrovolně nad sebou ztrácí kontrolu. Propadá stále většímu šílenství a pomalu ve velkých bolestech umírá.

Krásná a nadaná bioložka Maggie Daltonová je jediná osoba, která ho může udržet naživu. Ale když ji vláda využije jako návnadu ke Griffinově dopadení a sama se tak ocitne v ohrožení, nezbývá jí než se obrátit na detektiva z oddělení vražd policie v Seattlu Franka Turnera a požádat ho o ochranu. Griffin je však stále blíže smrti i naprostému zešílení a Turnerovi tak zbývá jediná možnost, jak Maggie zachránit. Musí sám sobě aplikovat sérum neviditelnosti a stát se také mužem bez stínu.

Hollow man 2, USA 2006, 88 min., režie: Claudio Fäh, hrají: Christian Slater, Peter Facinelli, Laura Reganová, David McIlwraith...

Děsnej doják

Děsnej doják je parodií na romantické komedie. Hlavní hrdinka se jmenuje Julia Jonesová, což je kombinace jmen Julie Robertsová a Bridget Jonesová, jméno jejího vyvoleného Granta Funkyerdodera je odvozeno od Hugha Granta a postavy Grega  Fockera z filmu Fotr je lotr. Kromě toho najdete v parodii odkazy na filmy Moje tlustá řecká svatba, Svatba mého nejlepšího přítele nebo Hitch: Lék pro moderního muže.

Julie se chce vdávat, jenže její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka indiánka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem. Julie se upíná k ideálu opravdové lásky, a tu nachází v muži jménem Grant. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Date Movie, USA 2006, 83 min., režie: Jason Friedberg, Aaron Seltzer, hrají: Alyson Hanniganová, Alan Cambell, Tony Cox, Sophie Monková...

Svatba ve třech

Romantická komedie o tom, co se může stát, když zjistíte, že osobou, s níž jste předurčeni strávit celý zbytek života, není váš snoubenec, ale někdo úplně jiný.

Heck a Rachel jsou mladým párem, právě vstupujícím do společného života. Rachel však zažije neočekávané setkání, které obrátí její představy vzhůru nohama. To, co poté následuje, je romantické, bláznivé a místy dráždivé dobrodružství důvěrně známé každému, kdo má zkušenost s láskou na první pohled.

Imagine Me and You, USA 2005, 90 min., režie: Ol Parker, hrají: Piper Perabová, Lena Headeyová, Matthew Goode, Celia Imrieová...

Kalhoty v pozoru

Hrdinou německé teenagerské komedie je patnáctiletý Florian, který když se jednoho rána probudí a zjistí, že jeho peřina se na jednom místě podivně zvedá a navíc tam někdo mluví a má velmi vyhraněné názory na Florianův sexuální život. Netrvá dlouho, aby Florian pochopil, že za všechno může jeho penis, aneb jak sám sebe označil, jeho nový nejlepší přítel.

Protože rodiče mu svými infantilními přirovnáními a zmateným pokusem o vysvětlení role jeho lulu pro budoucí život příliš nepomohli, obrátí se nic nechápající Florian na zkušenějšího spolužáka Red Bulla, který se vyzná, přestože jeho vědomosti jsou také poněkud útržkovité.

Situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Florián ponoukán svým novým přítelem rozhodne přijít o panictví s krásnou spolužačkou Leoni, atraktivní blondýnkou, se kterou vytváří dvojici v chystané školní hře.

Harte Jungs, Německo 2000, 95 min., režie:  Marc Rothemund, hrají: Tobias Schenke, Axel Stein, Luise Helmová, Mina Tanderová, Björn Kirschniok, Nicky Kantorová, Tom Lass...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám