Hlavní obsah

Seriál Poslední sezona není jen o hokeji

– PRAHA

Nový seriál České televize Poslední sezona, který bude na obrazovkách od pátku 20. října, je zmiňován především kvůli účasti velkých hvězd ledního hokeje v čele s Jaromírem Jágrem. Podle jeho tvůrců však hokeji pude patřit jen čtvrtina seriálu.

Článek

"Je o současném prostředí v zemi, kde se nelehce žije nejen hokejistům, ale i lidem," uvedl ve středu režisér Hynek Bočan. Ústřední postavou seriálu je herec Martin Dejdar, který ztvárnil profesionálního hokejistu Jana Krola, jenž se po úspěšné kariéře v NHL vrací do vlasti s úmyslem skončit kariéru a věnovat se rodině. Nepříznivé okolnosti jej však donutí vrátit se znovu na domácí extraligový led.

Prvotní nápad na seriál dostal právě Dejdar před čtyřmi lety. "Dal jsem si schůzku se scenáristou Ivanem Hejnou a producentem Přemkem Pražským v restauraci na Václaváku v Praze, a tam se začaly rozvíjet první představy," zmínil se Dejdar.

"Fascinovala mě euforie, když český tým vyhrál olympiádu nebo mistrovství světa. Z Čechů se na dva až tři dny stávali vlastenci. Seriál jsme prolnuli postavami manželek, milenek, sázkařů, sprejerů, restituentů s hokejovým prostředím," dodal scenárista Hejna.

V Poslední sezoně se v rolích hokejistů objeví také čeští hokejoví reprezentanti a současně členové Jágr Teamu Jaromír Jágr, Jaroslav Špaček, Jiří Šlégr, František Kaberle a Martin Ručinský. [celá zpráva]Hokejový tým HC Olymp složený z herců doplnili hráči z Jablonce nad Nisou.

Tvůrci zpočátku plánovali nasadit Poslední sezonu na pondělní večery, nakonec se ale rozhodli pro páteční hlavní vysílací čas, který je divácky nejsilnější.

Reklama

Související články

Nové seriály ČT: Horákovi a Poslední sezóna

Dva původní seriály a spoustu dalších pořadů chystá ČT na podzim 2006. Seriál Poslední sezóna se odehrává v hokejovém prostředí, Horákovi jsou údajně "velmi...

Výběr článků

Načítám