Hlavní obsah

V Praze zahrají Pearl Jam

Právo, Jaroslav Špulák
PRAHA

Americká skupina Pearl Jam vystoupí v pátek potřetí v Praze. Ve 20 hodin začne v Sazka Areně koncert, který v roli předskupiny zahájí jiná americká formace Tarantula A. D. Pearl Jam k nám přijíždějí v rámci propagace svého letošního stejnojmenného alba.

Článek

Podle Petra Nováka z pořádající agentury Interkoncerts budou ještě na místě vstupenky k sezení. "Lístky na stání k pódiu a na stání na plochu jsou ale již prakticky vyprodané," řekl Právu.

Pearl Jam od svého vzniku v roce 1989 prodali celosvětově více než 60 miliónů desek. V dobách svých začátků patřily ke skupinám, které formovaly tzv. grunge, syrový hudební styl, jehož hlavním představitelem byla skupina Nirvana.

Zatímco ale všichni tehdejší grungeoví revolucionáři dnes již neexistují (Nirvana, Soundgarden, Alice In Chains), Pearl Jam přežili všechny nástrahy rockového života a koncertují i vydávají desky dodnes.

Na svém kontě mají osm studiových alb, dvě koncertní, dvojalbum s písněmi z B-stran singlů a dvojalbum největších hitů. V čele Pearl Jam stojí charismatický zpěvák Eddie Vedder, rovněž autor textů kapely.

K letošnímu albu řekl: "Pearl Jam reagují na to, co se momentálně děje v Americe. Není čas něco skrývat. Naše skladby jsou o válce v Iráku i o tom, jak se prohlubují rozdíly mezi bohatými a chudými. Dnešku dominují hněv a frustrace. Nechtěli jsme těmto negativním emocím pochlebovat, ale museli jsme na ně reagovat."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám