Hlavní obsah

Nové knihy - Virginia Woolfová, Agatha Christie i komiks Alese Rosse

Tento týden vychází dosud u nás nevydaná detektivka Agathy Christie Tajemství Chimneys, Deníky Virginie Woolfové nebo komiks Království tvé malíře Alese Rosse a scénáristy Marka Waida.

Článek

Virginia Woolfová: Deníky

Šestadvacet zápisníků velkého kvartového formátu, z nichž Leonard Woolf v raných 50. letech s ohledem na manželčinu duševní nemoc pořídil tento výbor započatý rokem 1918 a završený pár týdnů před její dobrovolnou smrtí, zahrnuje paletu jejích nálad a dojmů z procházek, cest či setkání.

Deníky současně komentují úsilí Woolfové v posvátných chvilkách "od deseti do jedné" nad vlastním dílem a v libovolném čase nad četbou obecně. Z pronikavých, vtipných i spalujících postřehů, ale také z vnitřních svárů, prodlev a výpustek zjišťujeme, čeho si autorka cenila jak v dílech svých předchůdců, tak v recenzích soudobých děl pro literární přílohu Timesů. A pokud se úlohy vymění a ona sama čelí soudu druhých, přihlížíme tomu, jak bolestně se jí dotýkala kritika i jak byla připravena hájit estetické představy, rozvíjené s přáteli z bloomsburského debatního kroužku.

Odeon, váz., 432 str, 279 Kč

Mark Waid, Alex Ross: Království tvé

Geniální malíř Alex Ross už své kvality českým čtenářům předvedl - podle scénáře Kurta Busieka vylíčil prostřednictvím svých fotorealistických kreseb dějiny nakladatelství Marvel.

V knize Království tvé naopak obrací pohled vpřed a pod vedením Marka Waida spřádá temný epos o budoucnosti přelidněné novými a prakticky nezvladatelnými superhrdiny. Jak daleko až může dojít konflikt nových a starých superhrdinů... a především, má v tomhle klání vůbec šanci lidská rasa?

Crew, BBart, překlad: Viktor Janiš, 232 str., 690 Kč 

Agatha Christie: Tajemství Chimneys

Na začátku česky dosud nevydané detektivky Agathy Christie se nejprve podíváme do Afriky. Anthony Cade tu rád opouští nudnou práci místního průvodce a nechává se svým přítelem-dobrodruhem najmout, aby do Anglie dovezl rukopis pamětí hraběte Stylptiče a svazek milostných dopisů, které před lety napsala jakási Virginia Revelová.

Po příjezdu do Londýna Anthony záhy zjišťuje, že jeho úkol nebude vůbec snadný. O paměti bývalého předsedy vlády balkánského Herzoslovenska projevují enormní zájem nejroztodivnější jednotlivci i organizace. Anthony se v Anglii sotva rozkouká a už musí odklízet mrtvolu, již ve svém domě našla půvabná Virginia Revelová. Všechna dávná i současná tajemství, s nimiž se doslova trhá pytel, se nejasně vztahují k venkovskému sídlu Chimneys a právě tam se všichni svérázní aktéři příběhu sejdou...

Knižní klub, váz., 272 str., 189 Kč

Aaron J. Klein: Protiúder

První úplný přehled o masakru na mnichovské olympiádě roku 1972, kde teroristická skupina Černé září zavraždila devět členů izraelské výpravy, založil významný izraelský novinář  Aaron J. Klein na citlivém přístupu ke klíčovým postavám, které o něm předtím ještě nikdy nevypovídaly, a o izraelské odplatě - vražedné, přísně tajné, třicet let trvající protiteroristické kampani s cílem zničit vrahy. Aaron Klein zpovídá agenty Mosadu i jiných tajných služeb a na základě nových faktů postupně odkrývá nánosy mýtů a dezinformací.

Práh, 272 str.+ 16 str. dokumentární fotografické přílohy, váz., 269 Kč.

Linda Francis Lee: Hříšně sexy

Druhý díl trilogie o třech kamarádkách, které společně pracují v televizní stanici KTEX. Kate je šťastně vdaná a hrdinkou tohoto příběhu je nenápadná a zásadová Chloe.

Po maminčině smrti při nehodě na motorce vyrůstala u babičky a ta ji vedla k nedůvěře k mužům a snaze chovat se skromně a rozumně. Do života jí ale zasáhne nečekané setkání, když cestou na večírek zakopne a upadne k nohám velice pohledného muže.Ten ji odvede ošetřit šrámy a Chloe najednou zatouží být svůdná a sexy, s mužem flirtuje a téměř ho svede. Hned následující den se ale z neznámého se vyklube Prescott Sterling, majitel firmy, která skupuje potápějící se televizní stanice za podřadnou cenu, aby je oživila a výhodně prodala. Chloe by ho ráda nenáviděla, ale nedokáže to... 

BBart, překlad Ivana Nuhlíčková, 264 str., váz., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám