Hlavní obsah

Hřebejkova Kráska v nesnázích boduje v Torontu

Nový film režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského Kráska v nesnázích, který měl premiéru v kinech minulý týden, už byl uveden v zahraničí. Podle producenta Ondřeje Trojana byl vřele přijat ve vyprodaných sálech na dvou projekcích mezinárodního filmového festivalu v Torontu, kde byl uveden v nesoutěžní sekci Současný světový film. Zahraniční distributoři projevili zájem.

Článek

"Velký zájem o film projevili distributoři i nakupující společnosti. Distribuce ve Spojených státech je už nyní jasná, jsou domluveny obchodní podmínky i pro distribuci v Německu, Švýcarsku a Kanadě," řekl Trojan. Podle něj tedy torontský festival, považovaný za ideální startovací místo pro premiérové snímky usilující o průnik do Kanady a Spojených států, svůj účel splnil.

"Distribuce v USA skýtá několik možností a musíme je po skončení festivalu zvážit. Součástí kampaně Krásky v nesnázích bude listopadový AFI festival v Los Angeles, kam vyrazíme v reprezentativní delegaci i s Aňou Geislerovou," uvedl Trojan, který předpokládá, že to už bude konkrétní distributor znám. Krásku v nesnázích vidělo za prvních sedm dní od premiéry téměř 45 000 diváků, ale producent s tím spokojen není.

"Po nevlídném počasí v srpnu nastalo překrásné babí léto přesně o našem premiérovém víkendu. Projevilo se to padesátiprocentním poklesem v návštěvnosti kin, a tudíž i na týdenním výsledku Krásky v nesnázích. A to nás pochopitelně moc netěší. Oproti mým očekáváním slabší víkend naštěstí vyvažují dobře navštěvované všední dny. Vím, že to zní sobecky až úchylně, ale modlím se za déšť a chladno," dodal.

Festival v Torontu patří spolu s přehlídkami v Berlíně, Cannes a Benátkách k nejvlivnějším na světě. Před zahájením pořadatelé oznámili, že se na něm bude promítat 352 snímků z jedenašedesáti zemí. Loni se torontského festivalu zúčastnil mimo jiné český snímek Štěstí režiséra Bohdana Slámy. O rok dříve jeho návštěvníci mohli zhlédnout minulý Hřebejkův film Horem pádem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám