Hlavní obsah

TV tip: Smrtonosná zbraň i muzikanti v politice

Novinky, Stanislav Dvořák

Z víkendové televizní nabídky doporučujeme filmy Smrtonosná zbraň 2 a Hadí oči nebo unikátní dokument Get Up Stand Up o souvislostech pop music a politiky.

Článek

Smrtonosná zbraň 2

Divoký Mel Gibson a usedlý Danny Glover jsou na stopě velkého drogového obchodu. Seznámí se s mafiánským účetním, který si něco "ulil" pro sebe a ten je dovádí až k bezcitnému jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Policisté sice odhalí jeho zločiny, ale Rudd se jim může smát - má totiž diplomatickou imunitu. Ale nebyl by to drsňák Mel Gibson, kdyby si neporadil po svém. Vtipný akční film z roku 1989 režíroval Richard Donner.

(Nova, Pá 21:50)

Get Up Stand Up: Příběh pop music a politky

Co mají společného John Lennon, Bob Marley a Bruce Springsteen? Žánrově moc ne, ale všichni kladli mimořádnou pozornost myšlenkovému poselství textů a intenzivně se zajímali o politiku a sociální problémy. Německý seriál Get Up Stand Up uváděný na ČT2 jako "Příběh pop music a politky" je neobvyklým televizním zamyšlením nad tím, jak silně souvisí politika s hudbou. Druhý díl má být věnován hlavně válce ve Vietnamu.

(ČT2, So 13:50)

Hadí oči

Významný politik je zastřelen na přeplněném stadiónu. Na místě je i detektiv Santoro, který pronásleduje vraha v davu. Postupně ale odhaluje stále složitější spiknutí a začíná tušit, že nebezpečný je člověk, kterému věřil nejvíce. V hlavní roli podařeného thrilleru Nicolas Cage.

(Prima, So 21:10)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám