Hlavní obsah

Prima popírá, že by odvolala ředitele Dvořáka

PRAHA

Televize Prima popírá informace, které se objevily ve středu, že její ředitel Martin Dvořák v této funkci končí. Na jeho místo by prý měla nastoupit bývalá programová ředitelka TV Nova Libuše Šmuclerová. Ta však podle svých slov pro Právo o ničem neví a nikdo ji nekontaktoval.

Článek

Tuto informaci přinesly s odkazem na důvěryhodný zdroj deníky Šíp a Blesk. Podle Šípu by měl Dvořák v televizi zůstat na jiném místě. On sám se k tomu vyjádřil tak, že se o tom jedná.

"Generálním ředitelem FTV Prima je Martin Dvořák. V současné době probíhají mezi akcionáři jednání o přerozdělení pozic jejich zástupců ve vedení společnosti. Dokud nebudou tato jednání ukončena, jsou všechny spekulace předčasné," říká Jana Malíková, tisková mluvčí Primy.

"V rámci probíhajících jednání skupina GES jako 50% vlastník FTV Prima uvedla, že s Martinem Dvořákem samozřejmě počítá jako se svým zástupcem i v případné změněné struktuře, pokud by k nějaké změně došlo," dodává.

Prima pustila na obrazovku během léta a září řadu novinek a ne všechny se z pohledu sledovanosti diváků povedly. Největším propadákem se ukázala reality show Bar, která skončila na sledovanosti kolem 300 tisíc diváků. Další reality show Trosečník měla premiéru uplynulou sobotu a dívalo se 827 tisíc lidí.

"Experimentujeme. Chceme přinášet domů divákům stále nové věci. Proto je zkoušíme na novinky navnadit a přesvědčit je, aby brali nové typy televizní tvorby, které jsou ve světě naopak běžné," řekl v létě v rozhovoru pro Právo Dvořák. Neprosadily se zatím ani nové seriály. Nejsledovanější zůstávají Rodinná pouta II, která si drží svých stabilních 1,2 miliónů diváků. Výroba jednoho dílu tohoto seriálu přijde na milión korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Polovina TV Prima definitivně patří Švédům

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) souhlasí s tím, aby švédská firma MTG koupila poloviční balík akcií společnosti GES Holding, která je majitelem...

Výběr článků

Načítám