Hlavní obsah

Show Jamese Browna opět v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podruhé českému publiku zahraje a zazpívá se svou kapelou slavný soulový hudebník James Brown. Třiasedmdesátiletý Afroameričan a autor hitů jako I Feel Good nebo Sex Machine vystoupí 4. listopadu v hale na pražském Výstavišti.

Článek

Agentura, která letošní koncert pořádá, uvedla, že je zpěvák stále ve skvělé kondici; slibuje "show plnou tance, skvělou doprovodnou kapelu a nádherné vokalistky a divoké tanečnice".

James Brown, kontroverzní hudebník a významná osobnost černošského hnutí, patří mezi nejúspěšnější zpěváky všech dob. S počtem 96 hitů, které se umístily v první stovce žebříčku Billboard Chart, se stal žijící legendou. Více singlů v Top 100 měl už jen Elvis Presley.

Brown pochází z amerického jihu. Podobně jako řada dalších hvězd "černé" hudby vyšel z chudých poměrů a již v patnácti letech se poprvé dostal do vězení. Svůj první singl s názvem Plesase, please, please vydal se svou kapelou Famous Flames v roce 1956.

Za revoluční je považován singl Papa's Got a Brand New Bag z roku 1958, který poznamenal vývoj soulové hudby na několik příštích dekád. K Brownovým největším hitům patří písně I Feel Good nebo Sex Machine. Velký úspěch slavil v roce 1963 s deskou Live At The Apollo, která byla jedním z vůbec prvních alb pořízených přímo na koncertě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám