Hlavní obsah

Neděle v Šárce s Prodanou nevěstou

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tip na sváteční nedělní odpoledne pro celou rodinu nabízí odpolední představení Smetanovy Prodané nevěsty, které se uskuteční v neděli 3. září od 14.00 v prostoru někdejšího přírodního divadla v pražské Šárce.

Článek

Prodaná nevěsta, kterou režijně připravily Jana Divišová a Renée Nachtigallová a hudebně dirigent František Preisler, byla v Šárce poprvé uvedena v loňském roce a setkala se s velkým ohlasem diváků.

Protože se mnoho zájemců na představení z kapacitních důvodů nedostalo, rozhodli se pořadatelé - Originální hudební divadlo Praha a Městská část Praha 6 -Prodanou nevěstu letos zopakovat. Hlavní role zpívají přední domácí operní sólisté: Helena Kaupová (Mařenka), Aleš Briscein (Jeník), Luděk Vele (Kecal), Václav Lemberk (Vašek) a další sólisté, spoluúčinkuje orchestr a sbor pražského Národního divadla a balet Státní opery Praha.

V letech 1913-1922 se v přírodním divadle v Šárce pro deset tisíc sedících a osm tisíc stojících diváků hrály opery, činohry i operety.

Dnes je v místech bývalého divadla vzrostlý les, proto by si diváci měli vzít s sebou deky na sezení a pláštěnky či deštníky jako pojistku proti špatnému počasí. Vstup na představení je volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám