Hlavní obsah

Nová DVD - Jak přicházejí sny, Smrt černého krále i Matador

Tento týden vychází na DVD například rodinné fantasy drama Jak přicházejí sny, horor Sám v temnotě či oblíbená české detektivka Smrt černého krále.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Jak přicházejí sny

Vypravěčem podivného příběhu je lékař Chris, který se po smrti při autohavárii ocitá ve zvláštním stavu mezi skutečnosti a nicotou. Posléze přichází do pozoruhodného světa, vytvořeného jeho vlastními představami, vzpomínkami a sny. Chris sleduje z dálky milovanou manželku Annie a marně se snaží ulehčit ji utrpení. Manželé totiž přišli už dříve, při jiné autohavárii o dvě děti a překonali těžkou krizi. Annie spáchá sebevraždu. Chris, který se mezitím setkal s dětmi, se pro ni vydává do pekla, odkud se mu ji podaří zachránit. Rodina se konečně shledá ve vysněném světě. Příběh však nekončí, protože je možná reinkarnace.

What Dreams May Come, USA 1999, 108 min., režie: Vincent Ward, hrají: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorraová, Max von Sydow, Jessica Brooksová...

Sám v temnotě

Akční horor byl natočen na základě známé počítačové hry Alone in the Dark. Soukromý detektiv Edward Carnby , bývalý člen vládní jednotky 713 zabývající se na výzkumem paranormálních jevů, objeví "něco", s čím se dosud nesetkal - neznámé artefakty prastaré civilizace, které přitahují pozornost nestvůr. Carnby pochopí nebezpečí, které hrozí celému lidstvu a za pomoci své bývalé přítelkyně, archeoložky Aline, se rozhodne konat a zachránit svět.

Alone in the Dark, USA 2005 94 min., režie: Uwe Boll, hrají: Christian Slater, Tara Reidová, Stephen Dorff, Frank C. Turner...

Matador

Hrdina filmu, profesionální odstřelovač a nájemný vrah, by rád skončil se svým povoláním. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete správný Američan Danny Wright. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu. Manželka se sice snaží svého nešťastného manžela Dannyho ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Vzniká osudové přátelství dvou mužů ze dvou naprosto neslučitelných světů, které jednou provždy změní jejich životy.

Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a představitel Jamese Bonda Pierce Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006.

The Matador, USA / Německo / Irsko 2005, 97 min., režie: Richard Shepard, hrají: Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Hope Davisová, Philip Baker Hall, Dylan Baker, Roberto Sosa...

Smrt černého krále

Jaroslav Marvan v roli policejního rady Vacátka v defraudantské baladě z předměstí ze seriálu Hříšní lidé města pražského. Námět filmu Smrt černého krále čerpá - stejně jako již dříve natočené filmy Pěnička a paraplíčko, Partie krásného dragouna a Vražda v hotelu Excelsior - z knihy Jiřího Marka Panoptikum hříšných lidí.

Hlavním motivem napínavého příběhu se zdařilým vykreslením pražské periférie a pražského polosvěta je vyšetřování loupežné vraždy inkasisty Krále. Zákon i zde zastupuje rozvážný policejní rada Vacátko a jeho dva úředníci - inspektor Brůžek a inspektor Bouše.

Smrt černého krále, Česká republika 1971, 11 min., režie: Jiří Sequens, hrají:   Jaroslav Marvan, Josef Bláha, Josef Vinklář, Jana Brejchová, Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková, Josef Somr, Josef Kemr, Stanislav Fišer, Walter Taub, Jaroslav Moučka, Petr Čepek...

Zbožňuju svatby

Filmová komedie o tom, že i zapřísáhlá odpůrkyně vztahů se může zamilovat. Pippa je svobodná, táhne ji na třicet a o lásku a manželství nijak zvlášť nestojí. Svateb se účastní zásadně jako družička, a to jí úplně stačí. O to zajímavější je, když je nucena převzít vedení redakce časopisu Svatební zvony, který patří jejímu otci. Tady potkává přitažlivého fotografa, který rozhodně stojí za hřích, ale také otcova kolegu Iana. K tomu Pippu přitahuje něco víc. Že by to byla láska?

Cake, USA / Kanada 2005, 91 min., režie: Nisha Ganatrová, hrají: Heather Grahamová, David Sutcliffe, Taye Diggs, Sandra Ohová, Keram Malicki-Sánchez, Cheryl Hinesová, Bruce Gray...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám