Hlavní obsah

Landovi zabírá všechen čas skládání hudby pro film manželky

PRAHA

Daniel Landa pracuje na novém projektu. Pomáhá své manželce s přípravou jejího nového filmu. Na povel má pouze jeho hudební část. Snímek se bude jmenovat Kvaska. Ten začala jeho manželka Mirijam natáčet tento týden v pražském divadle Kalich. Na vlastní projekty tak Landovi momentálně nezbývá čas.

Článek

"Děláme na tom a podřídili jsme tomu úplně všechno," řekl Landa. V létě si proto pouze občas od skládání odpočinul za volantem při svém oblíbeném rallye. "To musím, ale jinak je koncentrace stoprocentní," uvedl.

"Bude tam hodně písniček, protože ten film je o muzikálovém zákulisí," uvedl Landa, který zatím s filmovou hudbou velké zkušenosti nemá. Pro divadlo již napsal muzikál Tajemství. "Práce je to podobná, ale filmem můžete dát té hudbě velmi hlubokou dimenzi. Když přehlížíte kamerou hory, tak k tomu ta hudba je adekvátní, kdežto v divadle by působila příliš pompézně nebo rozmáchle," míní.

Landovy desky slaví velký úspěch

Natáčení nového filmu z prostředí zákulisí muzikálu Landovi pojali jako malý rodinný souboj. "Mně se podařilo za necelé dva měsíce napsat a realizovat muzikál. Jestli jí by se podařilo za stejně krátkou dobu udělat totéž s filmem, tak to jsem proti ní břídil," konstatoval Landa. V případě, že film bude úspěšný, hodlá Landa svou ženu napřesrok přetrumfnout jiným projektem, o němž však tajuplně mlčí. Prozradil pouze, že to bude "něco s velkým N".

Landovy desky stále slaví velký úspěch u českých posluchačů. Pod názvem Bouře vydal na jaře album a DVD se záznamem stejnojmenného loňského koncertu. Deska se stále drží na předních příčkách domácí hitparády nejprodávanějších alb. Podle firmy SonyBMG, která ji vydala, se jí již prodalo přes 11 000 kusů; DVD dosud zakoupilo přes 7000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Landa připravuje dva koncerty Bouře

Zpěvák Daniel Landa bude letos koncertovat pouze dvakrát. Pod názvem Bouře 2005 vystoupí 3. listopadu v ostravské ČEZ Areně a 7. listopadu v T-Mobile Areně...

Výběr článků

Načítám