Hlavní obsah

Prokop oslaví šedesátiny koncertem v pražské Lucerně

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Prokop je frontmanem české hudební legendy Framus 5, bývalým politikem i moderátorem. V neděli mu bude šedesát a narozeniny oslaví ještě podruhé - 27. listopadu v Lucerně.

Článek

Prokop letos vydal po dlouhé době novou desku Poprvé naposledy. Zní trochu jinak než slavná "kolej", ale zůstává typicky prokopovskou. Na albu se celkem vyváženě střídají svižnější kousky (64, Leteckej inženýr) s vyloženě meditativními náladovkami (Poprvé naposledy, Hotel u přístavu). Není na ní už znát příchuť jazzrocku 70. let, ale o to více zůstalo blues.

Prokop v listopadu vystoupí se svou obnovenou kapelou Framus Five a na pódium mu přijde pogratulovat řada hostů. Konkrétní jména však organizátor neuvádí.

"Strašně se tomu slovu (comeback) vyhýbám, protože si myslím, že v 60 letech mluvit o comebacku je pitomost," řekl Prokop při představení své nové desky letos v únoru. Je to podle něj ale docela silná motivace, jak si dokázat, že to ještě umí; navíc je podle jeho slov stále určitý segment publika, pro který dnes nikdo pop-music nenatáčí. "A to jsou dospělí lidé a pro ně jsme se pokusili tu desku vyrobit," dodal. 

Reklama

Související články

Rockové rozjímání Michala Prokopa

Michal Prokop vydal po mnoha letech novou řadovou desku Poprvé naposledy. Když na přelomu roku poprvé představoval některé nové písničky na koncertě v pražském...

Výběr článků

Načítám