Hlavní obsah

Bible podle Jamese Camerona

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér a producent James Cameron, který má za sebou filmové klasiky jako Vetřelci, Terminátor nebo romantický blockbuster Titanic, se pustil do Bible. V dokumentu The Exodus Decoded chce pomocí své teorie přinést "důkaz", že příběh o rozestoupení mořských vod je pravdivý, píše server Movies.com.

Článek

Film, který má mít premiéru 20. srpna na programu History Channel, předvede, jak došlo k zázraku v Rudém moři. Vulkanická erupce prý způsobila obří tsunami, takže to vypadalo, jako by voda před Izraelity ustupovala. Celé to prý nějak souvisí i s tzv. "ranami egyptskými" (klimatické změny, epidemie atd.), kterými měl Bůh ztrestat Egypťany.

Tuto teorii už před lety zveřejnila např. BBC. Erupce byla prý "tisíckrát silnější" než atomová bomba a změnila celý tehdejší civilizovaný svět. Vědec Daniel Stanley je přesvědčen, že objevil vulkanické pozůstatky v Egyptě. "Musela to být hrozná událost, ale z vědeckého hlediska je velmi pravděpodobná," tvrdí badatel, který k výpočtům klimatických změn použil počítačové simulace, známé z pořadu BBC Putování s dinosaury.

Anketa

Věříte teorii z filmu James Camerona?
Ano
44,4 %
Spíše ano
10,9 %
Spíše ne
12,3 %
Ne
32,4 %
Celkem hlasovalo 1394 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám