Hlavní obsah

Nová DVD: Erasmus 2, Jeptiška a V moci ďábla

Z DVD premiér tohoto týdne byste neměli přehlédnout premiéru komedie Erasmus 2 i horory V moci ďábla a Jeptiška. Dále vychází thriller Proroctví: Vzpoura a drama Pravda a lež.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Erasmus 2

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro telenovelu.

Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl? Romantická komedie Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk.  

Les Poupées russes, Francie/Velká Británii 2005, 125 min., režie: Cédric Klapisch, hrají: Romain Duris, Kelly Reilly, Audrey Tautou, Cécile De France a další.

V moci ďábla

V napínavém hororovém thrilleru Emily Rose opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se zbožná Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea (Tom Wilkinson).

Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí... 

The Exorcism of Emily Rose, USA 2005, 113 min., režie: Scott Derrickson, hrají: Laura Linney, Tom Wilkinson, Jennifer Carpenterová a další.

Proroctví: Vzpoura

V akčním hororovém thrilleru detektiv Simionescu za pomoci agenta Interpolu Riegerta vyšetřuje podivná úmrtí, při nichž byla srdce obětem vyňata z těl. Nic netušící Allison najde mrtvého kněze a starověký rukopis Lexicon, předpovídající příchod Antikrista, jehož poslední kapitola je jakousi nadpřirozenou mocí průběžně dopisována. Hlas anděla ženě radí, aby ochránila knihu před ďáblem, který se chce textu zmocnit, aby získal převahu v boji s anděly...

The Prophecy: Uprising, USA 2005, 88 min., režie: Joel Soisson, hrají: Doug Bradley, Jason London, Sean Pertwee, Boris Petroff, Kari Wuhrer a další.

Pravda a lež

Když máte všechno, po čem jste kdy toužili, jak daleko byste byli ochotni ještě zajít? Komediální duo Lanny Morris (Kevin Bacon) a Vince Collins (Colin Firth) patřilo na sklonku padesátých let ke špičkám americké televizní zábavy. Umělci se na vrcholu slávy za záhadných okolností rozdělili, jejich individuální kariéry však již nikdy nedosáhly takové popularity. O patnáct let později se mladá ambiciózní novinářka Karen (Alison Lohman) rozhodne pátrat po příčinách jejich rozchodu. Jakou roli hrála mladá žena, jež byla nalezena mrtvá u nich v hotelovém pokoji? Pravda v dramatu Pravda a lež se ukazuje daleko složitější, než si Karen byla schopna představit...

Where the Thruth Lies, Kanada/ Velká Británie/USA 2005, 105 min., režie: Atom Egoyan, hrají: Kevin Bacon, Colin Firth, Alison Lohman, Sonja Bennett, Rachel Blanchard a další.

Jeptiška

Šest žen spojuje hrozné tajemství z dob, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Uršula. Když Uršula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarády byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena.

O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy ze záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že se Uršula vrátila, aby se pomstila těm, které ji ublížili ...

La Monja, Španělsko 2005, 98 min., režie: Luis De La Madrid, hrají: Belén Blanco, Oriana Bonet, Anita Briem, Teté Delgado, Natalia Dicenta, Alistair Freeland a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám