Hlavní obsah

Nova dostala půlmiliónovou pokutu za zkreslování informací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

TV Nova dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pokutu půl miliónu korun za únorovou reportáž o podnikateli Tomáši Pitrovi. Uvedla v ní, že civilní rozvědka ovlivňovala nezávislost soudu. RRTV to označila za zkreslování informací.

Článek

Nova v reportáži tvrdila, že rozvědka tlačila na soudce Petra Nováka, aby na Pitra vydal zatykač, což se také nakonec stalo. Odkazovala na slova samotného Nováka o tom, že slova rozvědky vnímal jako nátlak. Soudce ale o den později řekl, že televize jeho slova špatně interpretovala.

Podle člena RRTV Václava Žáka natočila Nova s Novákem čtyřhodinový rozhovor. "Poté to sestříhali tak, že obsah nebyl adekvátně přetlumočen, jak měl, a došlo ke zkreslení informací," uvedl Žák.

Nova se k pokutě vyjádří až poté, co dostane od Rady oficiální vyjádření.

Rada také zahájila řízení s Českou televizí za to, že v dubnu před Večerníčkem vysílala seriál Pakárna, v němž profesor učil děti onanovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám