Hlavní obsah

Nová DVD: Hra, Agent v sukni 2 i Vražda v hotelu Excelsior

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD premiér tohoto týdne byste neměli přehlédnout napínavý thriller Hra s Michaelem Douglasem. Dále má premiéru komedie Agent v sukni 2 i krimi snímek Vražda v hotelu Excelsior s plejádou vynikajících českých herců.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Hra

V napínavém thrilleru se protřelému obchodníkovi Nicholasu Van Ortonovi (Michael Douglas) změní jeho spořádaný život v zběsilou akční jízdu. Jeho život obrátí naruby nečekaný narozeninový dárek, poukázku na Hru společnosti CRS, od mladšího bratra Conrada (Sean Penn). O smyslu hry mu však odmítne cokoli prozradit.

Bankéř se při pracovním jednání náhodou ocitne v sídle CRS, kde s nechutí projde řadou náročných fyzických i psychických testů, ani tady se však o hře samotné nic nedozví. Sotva však podepíše smlouvu, začíná se roztáčet zpočátku nenápadné soukolí, které hrozí rozdrtit jeho kariéru, bohatství, postavení, svobodu a nakonec i život. Jako první se objeví před jeho domem pohozená figurína, která mu připomene otcovu sebevraždu a vzápětí na něj promluví z televize známý komentátor, který ho uvítá do hry, další den má v restauraci spor se servírkou Christinou, která ho poleje. Dívka dostane okamžitě výpověď a když za ní Nicholas vyběhne z hotelu, ocitne se ve víru podivných a znepokojujících náhod.

Když se druhý den vydá do hotelu, kde byla nalezena jeho kreditní karta, tvrdí mu recepční, že se tam včera ubytoval. Ve svém pokoji pak objeví na stole dávku kokainu a kompromitující fotografie, na nichž je s neznámou ženou. Když ho hra málem připraví o život v taxíku, který se zřítí do vody, požádá o zásah policii. Společně s ní vtrhne do sídla CRS, tady však zjistí, že firma zmizela. Nicholas se však nehodlá jen tak vzdát a rozhodne vybojovat si svůj život zpátky... 

The Game, S. E., USA 1997, 123 min., režie: David Fincher, hrají: Michael Douglas, Sean Penn, James Rebhorn, Deborah Kara Unger a další.

Vražda v hotelu Excelsior

Kriminální snímek Vražda v hotelu Excelsior navazuje na televizní seriál Hříšní lidé města pražského. Vše začíná jednoho večera v luxusním hotelu Excelsior, kde se potkají manželé Matoušovi a Janíkovi, Němec Hans-Joachim Kirchmayer, číšník Pepiho, pianista Kroft, tajemný perský diplomat Mohamed Rasul Zade a samozřejmě ředitel hotelu Arne Hnízdo.

Ti všichni se vzápětí stanou podezřelými z vraždy, jejíž obětí se stala půvabná Dana Matoušová. Vyšetřování se ujímá inspektor Brůžek ze známé "mordparty". Vražedným nástrojem byla láhev koňaku, jejíž střepy se ředitel Hnízdo pokusil nenápadně uklidit, a jak se postupně ukazuje, každý z podezřelých měl osudnou láhev v rukou nebo se alespoň nacházel v inkriminovanou dobu na místě činu. Vychází najevo i další překvapivá odhalení, jimiž se rada Vacátko se svými muži pomalu prodírají k odhalení pachatele.

O "šarádu" se stará právě úlisný ředitel Hnízdo, jehož přehnaně úzkostlivá péče o zachování dobré pověsti podniku, připraví divákům (zásluhou znamenitého výkonu Miloše Kopeckého), nejednu úsměvnou kratochvíli.

Vražda v hotelu Excelsior, Československo 1971, 89 min., režie: Jiří Sequens, hrají: Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, František Filipovský, Slávka Budínová, Milena Dvorská, Josef Somr, Miloš Kopecký a další...

Agent v sukni 2

Salvy smíchu opět otřásají celým domem! V závěsu za komedií Agent v sukni přichází jeho pokračování, které je ještě šílenější, legračnější a zábavnější. Agent FBI Malcolm Turner (Martin Lawrence) se v zájmu národní bezpečnosti vrací v přestrojení za Big Momma - pedantskou a trochu výstřední jižanskou babičku se zálibou v basketbalu - musí nahradit chůvu tří nezkrotných dětí v rodině z vyšší společnosti. Potřebuje totiž proniknout do blízkosti jejich tatínka - počítačového hackera. A to se neobejde bez šílených kousků a gagů...

Big Momma´s House 2, USA  2005, 95 min., režie: John Whitesell, hrají: artin Lawrence, Nia Long, Emily Procter, Zachary Levi a další.

Nebezpečná rychlost

Běh napínavých scén, odvážných kaskadérských kousků a neočekávané romance se proplétají v tomto akčním thrilleru. Jack Traven (Keanu Reeves), policejní specialista, je poslán, aby zneškodnil bombu umístěnou pomstychtivým vyděračem (Dennis Hopper) na autobusu.

Situace je velmi vážná. Jack, kterému pomáhá cestující (Sandra Bullocková), musí zvládnout divokou jízdu a udržovat rychlost autobusu nad 100 km/h, jinak bomba exploduje. A to není v ulicích Los Angeles vůbec jednoduché. Odvíjí se tak nepřetržitá akce se spoustou překvapení. Na DVD vychází i pokračování Nebezpečná rychlost 2: Zásah.

Speed, USA 1994, 110 min., režie: Jan DeBont, hrají: Keanu Reaves, Dennis Hopper, Sandra Bullock, Joe Morton, Jeff Daniels ..

Šíleně smutná princezna

Hudební pohádku se skvělými českými herci znají jak děti, tak i dospělí. Šíleně smutná princezna vypráví příběh prince a princezny ze sousedních spřátelených zemí, kteří mají uzavřít sňatek, o čemž rozhodli jejich moudří otcové se svými rádci. Královské děti však o svém osudu chtějí rozhodnout samy a samy si také touží vybrat životního partnera, který se bude líbit jim, a ne takového, kterého určí státní důvody...

Šíleně smutná princezna, Československo 1968, 89 min., režie: Bořivoj Zeman, hrají: Helena Vondráčková, Václav Neckář, Jaroslav Marvan, Josef Kemr, Stella Zázvorková a další ...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám