Hlavní obsah

Premiéry - Superman se vrací, Zítra nehrajeme! a Confetti

Tento týden mají premiéru tři filmy. Nová filmová adaptace komiksu Superman se vrací, Altmanův snímek Zítra nehrajeme! a britská komedie Confetti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Superman se vrací

Adaptace slavného superhrdinského komiksu Superman se vrací byla natočena po dvaceti pěti letech od posledního filmu Superman II. Po tajemném muži nebylo v posledních letech ani vidu, ani slechu. Čas však dozrál ke změně. Nejenže si s ním chce jeho dávný nepřítel Lex Luthor jednou provždy vyrovnat účty, ale Superman přichází k poznání, že žena, kterou miluje, Lois Laneová, si zařídila život po svém. Nebo ne?

Superman stojí před dvojí výzvou: chce překonat emocionální vzdálenost, která vznikla mezi ním a Loise, a zároveň se zařadit do společnosti, která už se naučila žít bez jeho intervence. Ve snaze zachránit svět před hrozící katastrofou se Superman vydává na dlouhou dobrodružnou cestu, která jej zavede jak do mořských hlubin, tak do nejodlehlejších koutů vesmíru.

Superman Returns, USA 2006, 154 min., české titulky, režie: Bryan Singer, hrají: Brandon Routh, Kate Bosworthová, James Marsden, Frank Langella, Kevin Spacey...

Zítra nehrajeme!

Zatím poslední snímek režiséra a producenta Roberta Altmana Zítra nehrajeme! nás zavede na jeviště divadla, kde se odehrává poslední den slavné rozhlasové show.

Ústřední dvojici zpívajících kovbojů Dustyho a Leftyho si bravurně vystřihli Woody Harrelson a John C. Reilly. V rolích sester Johnsonových, které zpívají svůj duet, uvidíme Meryl Streepovou a Lily Tomlinovou. Všichni účinkující se za ta léta velmi dobře znají, proto není nouze o slovní přestřelky a břitký humor. Jde totiž o jejich poslední společné vystoupení a proto všichni hrají a zpívají jako o život. 

A Prairie Home Companion, USA 2006,  105 min., české titulky, režie: Robert Altman, hrají: Meryl Streepová, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Lindsay Lohanová, Lily Tomlinová...

Confetti

Film Confetti vypráví příběh tří mladých párů, které se snaží zuby nehty zvítězit v soutěži časopisu Confetti Magazine o "Nejoriginálnější svatbu roku". V sázce je dům snů v hodnotě 500 000 liber, fotografie na titulní straně dalšího čísla a v neposlední řadě nejdůležitější den v jejich životech.

Tři páry - Matta a Samanthu, Josefa a Isabelle a Michaela a Joannu - začínáme sledovat ve vzrušujícím okamžiku, kdy jsou vybráni, aby se stali účastníky závěrečného klání, a zůstáváme s nimi v průběhu rušných příprav až do velkolepého finále.

Profesionální svatební koordinátoři Heron Hough jsou připraveni proměnit sny jednotlivých párů ve skutečnost, poskytnout jim odborné rady, sehnat kilometry slavnostních koberců a příležitostně i nastavit rameno, na které se může člověk vyplakat. Zuřivě se probírají celková pojetí, kombinují se barevná schémata a nacvičují se taneční čísla. Cylindry, tenisové míčky a fíkové listy jsou připraveny...

Confetti, Velká Británie 2006, 100 min., české titulky, režie: Debbie Isittová, hrají:  Jimmy Carr, Olivia Colmanová, Vincent Franklin, Jason Watkins, Martin Freeman, Jessica Stevensonová, Stephen Mangan, Robert Webb, Alison Steadmanová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám