Hlavní obsah

Nová CD - Vypsaná fixa, James Dean Bradfield i Jurassic 5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se dočkají fanoušci jedné z našich nejpřesvědčivějších koncertních kapel Vypsané fixy, vydávají totiž koncertní 2CD i DVD. Také vychází sólovka frontmana Manic Street Preachers Jamese Deana Bradfielda The Great Western nebo novinka hiphoperů Jurassic 5.

Článek

Vypsaná fixa: V Fabric: Live

Pardubická punk pub rocková kapela Vypasná fixa vydává své první koncertní DVD v kombinaci s 2CD. Záznam z koncertu v ostravském klubu Fabric z 9. února obsahuje dvacet skladeb v živé, neupravené podobě. Zato  videozáznam doznal změn. Po tři měsíce se prohlížel, barvil, stříhal až do finální podoby, kterou můžete díky přiloženým 3D brýlím vidět v trojrozměrné kvalitě.

Řada bonusů začíná historií kapely a všemi videoklipy, včetně toho nejnovějšího ke skladbě Ledňáčci, který pro Fixu vytvořila jedna z fanynek a kapele se tak líbil, že bude ještě před létem nasazen do televizí jako oficiální klip prezentující DVD.

Sony BMG

James Dean Bradfield: The Great Western

Frontman legendární welšské rockové formace Manic Street Prachers James Dean Bradfield vydává svůj sólový projekt The Great Western, který předznamenal dubnový singl That's No Way To Tell A Lie. Songu Bad Boys And Painkillers napsal jeho kolega s MSP Nicky Wire, který také připravuje svůj sólový počin Killed The Zeitgeist. Navíc společně s celou domovskou kapela připravují na příští rok novou sólovu desku.

Sony BMG

David Uličník: Hladina zvlněná

Vychází debutové album člena vokální skupiny 4TET Davida Uličníka, který předznamenal singl Marie Milá. Projekt v sobě spojuje zvukové a výrazové prvky klasických a elektronických nástrojů v zajímavých instrumentacích. Celou hudební a aranžérskou tvorbu měl na starosti Martin Šebestík, s nímž úzce spolupracovali členové Českého klarinetového kvarteta (CCQ) Vojtěch Nýdl a Jindřich Pavliš. Autorem textů se stal, kromě dvou písní, sám zpěvák. Jednu skladbu otextoval Petr Tichý a jednu Marcel Jakubovie.

Popron 

Jurassic 5: Feedback

Losangeleská hip-hopová kapela Jurassic 5 přichází po čtyřleté odmlce se čtvrtým albem. Jurassic 5 vznikli v roce 1993 fůzí spolupracujících skupin Rebels of Rhythm a Unity Committee. Producentem alba je stejně jako u minulých desek Nu-Mark. V několika skladbách hostoval Mos Def.

Universal Music 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám