Hlavní obsah

Colours of Ostrava vstupuje do své druhé poloviny

– OSTRAVA

Do své druhé poloviny v sobotu vstoupil ostravský hudební festival Colours of Ostrava. Milovníky hudby opět čeká bohatý program a ve svém nočním vystoupení se představí také král africké hudby z Mali Salif Keita, který je jednou z hlavních hvězd čtyřdenní hudební přehlídky.

Článek

K českým lákadlům patří držitelka řady domácích hudebních cen Aneta Langerová. Kvalitní podívanou však slibuje i koncert newyorské kapely Gogol Bordello, která na svých koncertech míchá cikánskou hudbu, rock a další žánry.

Diváky by však tradičně mohla pobavit i kapela Úspěch, která kromě svého repertoáru hraje především cover verze známých skladeb oživené humornými texty. Návštěvníci, kteří si budou chtít chvíli odpočinout od koncertů, mohou zavítat například na workshop bubnování, salsy či flamenka.

Festival se v Ostravě koná od čtvrtku. Na 12 scénách se divákům představí 30 zahraničních kapel, celkem vystoupí zhruba 130 hudebních skupin, sólových umělců, divadelních souborů a dalších vystupujících.

Naháči rozparádili ostravské publikum

Šestice naháčů, která se v tropických vedrech proháněla na pódiu na starých lyžích, pobavila návštěvníky v rámci festivalu Colours of Ostrava. Na divadelní scéně, která je na akci novinkou, se představilo ostravské Bílé divadlo se svým nejznámějším představením Ty, který lyžuješ.

Inscenace inspirovaná ilustracemi Martina Velíška, s níž divadelníci s úspěchy hostovali také v zahraničí, měla 130. reprízu a divadlo s ní vystupuje už od roku 1997.

S nahotou před publikem podle něj žádné problémy nemají. "Ani při prvním vystoupení to problém nebyl, jediný problém měly naše manželky, které stále do poslední chvíle nevěřily, že se jejich muži svlíknou a půjdou se ukázat celému národu," dodal Číhal. Ženy si prý ale nakonec zvykly a souboru fandí.

Představení obvykle skvěle přijímá i publikum, což potvrdili také dobře se bavící návštěvníci ostravského "barevného" festivalu. "Jen ve Švédsku dvě dámy, nějaké feministky, odešly z představení," řekl s úsměvem Číhal. Drobné problémy měl soubor i loni v Rusku. Nejenže představení bylo například obdobně jako v Polsku přístupné až od 18 let, ale reklamní plakát, který je výjevem z představení, někdo přelepil na choulostivých místech nápisem: "Nedávejte peníze za českou hanbu."

Reklama

Výběr článků

Načítám