Hlavní obsah

Nová CD - Razorlight i Lily Allen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební novinky tohoto týdne se nesou ve znamení nadějných debutů, vyjma Razorlight, které vydávájí svou druhou desku. Jako popová naděje je označována maldičká zpěvačka Lily Allen, The Fray sbírají pochvalné ohlasy na debutové album za mořem stejně jako David Ford v Británii.

Článek

Razorlight: Razorlight

Razorlight jsou anglická rocková čtveřice, která se vydáním svého prvního alba Up All Night v létě 2004 dostala střelhbitě na vrchol. Debutové album vedlo britskou hitparádu ihned po vydání a po týdnu bylo na třetí příčce. Letos v červenci vydali nové album, produkované Chrisem Thomasem (Beatles, Sex Pistols, Pink Floyd, Roxy Music), které má být energičtější a našlápnutější než jejich debut. Album vychází i v limitované edici s bonusovým DVD.

Universal Music

The Fray: How To Save A Life

Indie - popovou kapelu The Fray založili v roce 2002 dva spolužáci ze střední školy v Denveru v USA - Joe King a  Isaac Slade, k nimž se přidali Dave Welsh a Ben Wysocki. Od začátku měli velkou podporu místních rádií a po necelém roce existence vyhráli soutěž mladých kapel. Jejich debutové album How To Save A Live s dvanácti písněmi vychází nyní, doprovázené pochvalnými recenzemi z USA.

Sony BMG

Lily Allen: Alright, Still

Jedenadvacetiletá Lily Allen z Britského Hammersmithu, je popovou nadějí Velké Británie. Tvrdí se o ní dokonce, že je to Mike Skinner v sukních. Vyrostla pod hudebním vlivem svých rodičů; na punku, ska a reggae, ale již ve čtrnácti se našla v junglu, drumu and bassu. Lily se zatím nenaučila hrát na žádný nástroj, o to víc se snaží používat místo toho svůj hlas a hodně si zakládá na textech svých písní. Aktuální album Alright, Still je jejím debutem a první singl desky se jmenuje Smile. 

EMI

David Ford: I Sincerely Apologise For All The Trouble I've Caused

David Ford, britský zpěvák a textař přichází se svým debutovým albem I Sincerely Apologise For All The Trouble I've Caused, které All Music Guide označil jako: "emocionální, příjemné album, které zastihlo Forda se srdcem na dlani". Ford, který před svou sólovou dráhou působil ve skupině Easyworld, nahrál album během roku 2005 ve svém domácím studiu. Podle svých slov během práce na albu neopustil dům více než dvakrát.

Sony BMG

Olympic: Marathón (reedice)

Olympic se na tomto albu z roku 1978 vydal zpátky k hutné rockové muzice. Po několikanásobné výměně basových kytaristů se objevila mladá krev v podobě Milana Brouma, a s ním i tehdy moderní a progresivní prvky hard či pomp rocku. 

Navíc dávka bonusů v podobě deseti singlových tracků, zasvěcených sleeve-notes Jaromíra Tůmy, originálních fotografií Alana Pajera, maximalisticky remasterovaného zvuku ze studia ADK a speciální výpravné krabičky. 

Supraphon 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám