Hlavní obsah

Nový film Věry Chytilové půjde v září do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaleidoskopem komických, tragických i banálních střepů lidské existence má být nový celovečerní film režisérky Věry Chytilové, který se v kinech objeví od 21. září. Má název Hezké chvilky bez záruky a na jeho námětu a scénáři spolupracovala režisérka s Kateřinou Irmanovovou, jejíž zkušenosti z psychologické poradny byly podkladem k tomuto snímku.

Článek

Hlavní role ztvárnili Jana Janěková, Jana Krausová, David Kraus, Martin Hofmann, Bolek Polívka a Jiří Ornest. Středem příběhu je emancipovaná psycholožka Hana a její rodina, pacienti, klienti a přátelé, kteří navštěvují Haninu poradnu a chrlí na ni své problémy, někdy vážné, někdy spíše komické.

Všichni touží po lásce, rodině, zajímavé práci, úspěchu, bohatství a spokojeném životě. "Myslím, že se paní režisérka trefila, protože stresy, tiky lidí žijících ve velkoměstě, existují. Je to zhuštěné a komprimované, nicméně přesné," řekl Polívka.

Hezké chvilky bez záruky natočila producentka Kateřina Černá ze společnosti Negativ za zhruba 17 miliónů korun v koprodukci s Českou televizí. Za kamerou stál Martin Štrba, střihačem byl Jiří Brožek a hudbu složil David Kraus. Distributorem bude společnost Bontonfilm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám