Hlavní obsah

Nové knihy - Kippling, Harvey i Payne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z prázdninových titulů tohoto týdne upozorňujeme na román Rudyarda Kiplinga Kim, detektivku Johna Harveyho Stojaté vody nebo humoristický denník C.D. Payna Mládí v hajzlu.

Článek

Rudyard Kipling: Kim

Autor, nositel Nobelovy ceny za literaturu, se nesmazatelně zapsal do myslí čtenářů zejména pro své pochopení hloubky a krásy orientálního života a schopnost přiblížit je ve svých příbězích.

Ve špionážním románu Kim popisuje přátelství mladého Angličana s asketickým mnichem a změny v jeho životě vyvolané duchovní spřízněností s lamou usilujícím o vykoupení ze začarovaného kruhu života. Kniha zachycuje všechnu bohatost exotické země i stín vrhaný přítomností britské správy.

Baronet , překlad Jaroslava Moserová, 392 str., váz., 239 Kč

Nicholas Clapp: Cesta do Ubáru

Jeden z nejzajímavějších příběhů vědeckého objevu a archeologického hledání popsal ve své knize Nicholas Clapp.

Dávné město Ubár či Iram, podle legendy pohádkově bohaté a ztrestané zkázou za své hříchy, leželo beze stopy pohřbené v poušti Arabského poloostrova. Po staletí fascinovalo cestovatele i archeology, bylo však objeveno až v osmdesátých letech minulého století díky fotografiím z vesmíru. Autor, známý americký dokumentarista, na základě nálezů z vlastních archeologických expedic rekonstruuje ve skvěle napsané knize tisíciletý příběh města, jež Lawrence z Arábie nazval "Atlantidou v píscích", a nabízí neobyčejný pohled do života staré Arábie.

BBart, překlad Zdenek Kubeš, str. 352,.váz., 299 Kč

John Harvey: Stojaté vody

Detektiv Resnick při vyšetřování vraždy skočí přímo po hlavě do hluboce zneklidňující problematiky povahy lásky, vztahu násilníka a týrané oběti a naší spoluviny na vlastní zkáze.

V kalných vodách městského říčního kanálu je nalezena mrtvola zbité mladé ženy. Policie má podezření na sériového vraha, což případ přesouvá do kompetence nově vytvořené jednotky specializované na závažné zločiny.

Nikoli tedy na stůl Charliemu, toto není jeho starost. Brzy je však nalezena další mrtvola, a tentokrát je Charlie na případu osobně zainteresován. Jeho přítelkyně Hanna zavražděnou znala a věděla také o silné žárlivosti jejího manžela. I o tom, jak nechodí pro ránu pěstí daleko. Hanna Charlieho přesvědčuje, že se její kamarádka stala obětí domácího násilí, nikoli cílem anonymního zabijáka. Nakonec ho přemluví, aby se případu ujal. 

BBart, překlad Marie Čermáková, 304 str., váz., 199 Kč

C.D. Payne: Mládí v hajzlu 1

Humoristický román je napsán formou deníku dospívajícího  Nicka Twispa.

Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho vynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především obecnou radost ze života a soucit...

Jota,  184 str., brož.,  198 Kč

V. J. Cruise: Případ Trudeau

Napínavý thriller se točí okolo vzniku neznámé virové infekce.

Kanadská Trudeauova stanice, kterou obývají vědečtí pracovníci z nejrůznějších zemí, se nachází daleko za polárním kruhem. Na počátku polární noci, během níž je stanice zcela odříznuta od světa, zasáhne tento zvláštní mikrosvět šokující událost. Prakticky v jednom okamžiku zemřou venku v terénu tři vědci a jejich mrtvá těla naleznou jejich kolegové v děsivém stavu. Vše ukazuje na dosud neznámou smrtelnou infekci ...

Knižní Klub, 269 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám