Hlavní obsah

Nové knihy - Nevidět zlo, Tanec smrti i Četnické humoresky

Vybrali jsme pro vás několik knižních tipů, které si můžete vzít s sebou na dovolenou pro případ nudy.

Článek

Robert Baer: Nevidět zlo

Strhující kniha Roberta Baera, bývalého agenta C.I.A., nabízí vzrušující popis fungování teroristických sítí a ojedinělý popis kořenů novodobého terorismu spjatého s Blízkým východem. Baer vypráví o místech, do kterých se většina z nás nikdy nepodívá, a o lidech, s nimiž bychom se nejraději nikdy nesetkali.

Je to ovšem také nemilosrdná kritika politiky Washingtonu, která podkopávala úsilí CIA čelit hrozbě těchto smrtonosných sítí. Je to obžaloba agentury, která ztratila svůj směr, zapomněla na svoje původní poslání a nezvládla náležitě reagovat na nárůst teroristických organizací typu al-Kajdá, což mělo mimo jiné za následek i tragické události z 11. září.

Volvox Globator, překlad Ondřej Beránek, 308 str., brož., 220 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston: Tanec smrti

Román Tanec smrti volně navazuje na předešlou knihu Prestona a Childa Pekelná síra a je šestou knihou ze série Pendergast.

Vincent D'Agosta je šokován, když dostane od Pendergasta dopis s úvodní větou: "Pokud jste obdržel tento dopis, znamená to, že jsem mrtev." Pendergastův bratr Diogenes (velká záhada pro fanoušky Prestona a Childa) uvedl do chodu ďábelský plán, o němž Pendergast ví jen tolik, že existuje. Žádá svého přítele, aby jeho zlomyslného bratra našel a zastavil. D'Agosta neví, co je horší: tento důkaz, že Pendergast skutečně zemřel, nebo obrovská zodpovědnost, kterou najednou má. Jak by mohl jenom doufat, že přelstí muže, jenž dvacet let připravoval dokonalý zločin?

BBart, překlad Věroslava Ončáková, 384 str., váz., 249 Kč

Alexandre Dumas: Rytíř de Sainte-Hermine

Jednou z největších literárních událostí poslední doby je jistě nalezení zapomenutého rukopisu Alexandra Dumase staršího Le Chevalier de Sainte-Hermine, který vycházel pouze v listu Le Moniteur universel na pokračování a po autorově smrti zůstal nedopsán. Claude Shopp, který rukopis objevil, pracoval deset let na jeho vydání. Alexandre Dumas dovršil touto barvitou freskou z Napoleonovy doby, která je součástí volné trilogie obsahující Bílí a modří a Tovaryši Jehuovi.

Rytíř Hector ze Sainte-Hermine, elegantní mladík pocházející z významného šlechtického rodu, jehož otec i bratři zemřeli během revoluce na straně roajalistů, se hodlá také účastnit boje o znovunastolení království. Osud ho však zavede jako prostého vojína do Napoleonova vojska, kde se proslaví výjimečnou odvahou a udělá vynikající kariéru. Sváří se v něm povinnost k rodovým zásadám a obdiv k charismatickému generálu Bonapartovi, z nějž se stane císař Napoleon.

Baronet, váz., 449 Kč

Jan Cézar: Četnické humoresky 1

Četnické humoresky se pří svém reprízovaní v minulém roce staly nejúspěšnějším seriálem roku. Není divu, že nyní začínají vycházet v knižní podobě. Četnické humoresky se odehrávají v období první republiky, pro kterou máme celonárodní slabost a milujeme na ní vše, co je pro ni typické: nastrojené dámy v kloboučcích, opravdové gentlemany, úctu k četníkům a stará vyleštěná auta. Navíc tvůrci námětu nás svoji poetikou, která je velmi blízká ryze českému legendárnímu seriálu o policejním radovi Vacátkovi, pohladili po duši a přitom nezapomněli na humor.

Beletrizace Četnických humoresek seznámí čtenáře se všemi případy, které řeší sympatičtí příslušníci brněnské četnické pátrací stanice, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou.

Jota, 272 str., váz., 268 Kč 

Sophie Kinsella: Báječné nakupování před svatbou

Hrdinou úspěšného ženského románu je Becky Bloomwoodová, které se teď v životě všechno daří. Bydlí v báječném bytě na Manhattanu se svým přítelem Lukem, který ji požádá o ruku - a najednou je její život plný vzruchu. Beckyina maminka chce, aby se vzali v Oxshottu a aby Betty šla v jejích starých nabíraných svatebních šatech. Lukeova matka chce uspořádat velkolepou hostinu v New Yorku, na níž bude hrát newyorská filharmonie.

Becky ví, že by se k některé alternativě měla přiklonit, jenomže ji právě nejvíc baví ochutnávat svatební dorty, zkoušet šaty a prohlížet si svatební dary. Čas utíká, na obou stranách Atlantiku se konají plány a Becky si brzy uvědomí, že se dostala do pěkné kaše...

BBart, překlad Daria Dvořáková, 368 str., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám