Hlavní obsah

Pražské ostrovy byly úspěšné, ale ne finančně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival United Islands of Prague nabídl dostatek zajímavých koncertů, ale lidé jsou možná kulturou ve hlavním městě přesyceni. Celkově přišlo "jen" 15000 návštěvníků a akce je tak prodělečná.

Článek

"Obětoval jsem letošnímu ročníku snad všechno, co šlo. Na konci festivalu je jasné, že jsme se dostali do existenčních problémů," řekl David Gaydečka, který festival letos uspořádal již potřetí. Za důvod označil to, že se nepodařilo získat žádného generálního sponzora.

Jinak pořadatelé nemuseli řešit žádné větší potíže s návštěvníky ani kapelami. Desetidenní přehlídka skončila o víkendu na Branické louce u Vltavy v Praze.

Bém je optimista

Pražský primátor Pavel Bém je optimista. "Je to největší festival svého druhu v ČR. Letošní ročník skončil jednoznačně úspěchem. Podpora města je zcela mimořádná, těším se na příští rok," řekl Bém, který stejně jako v předchozích letech nad festivalem převzal záštitu.

Praha byla letos spolupořadatelem přehlídky a právě na její pomoc nyní tým organizátorů spoléhá. "V tuto chvíli nezbývá než doufat, že nás v tom spolupracující instituce a partneři nenechají samotné," řekl Gaydečka.

"Budeme jednat s dosavadními partnery, stejně tak se i pokusíme získat v nejbližších dnech zásadního sponzora, který by se chtěl dlouhodobě s námi na festivalu podílet," uvedl další z organizátorů Jakub Mejdřický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám