Hlavní obsah

O víkendu bude Noc plná hvězd

Právo, jaš

Tradiční hudební festival Noc plná hvězd začne v pátek v 15 hodin na fotbalovém stadiónu Bořek v Třinci. Po dva dny se budou na dvou scénách střídat hvězdy české i evropské rockové hudby. Představí se například britská punková legenda The Exploited, crossoveroví Dog Eat Dog, slovenští poprockoví No Name nebo skupina Doga, která divákům v rámci svého koncertu promítne nový videoklip.

Článek

Sobotní program ozdobí především Dog Eat Dog, temní portugalští metalisté Moonspell a instrumentálně nesmírně přitažlivá Michael Schenker Group. Domácí barvy budou hájit Divokej Bill, Škwor, Báňaná a další. V rámci Noci plné hvězd se odbude také sraz motorkářů. Na Malé scéně se představí nadějné skupiny české rockové scény.

Písničkářský festival Trampská Porta se uskuteční od pátku do neděle v Ústí nad Labem. V roli hlavního hosta se v sobotu představí Rosanne Cashová (USA), dcera již zesnulého countryového krále Johnnyho Cashe. Na festivalu vystoupí rovněž Buty, Sekvoj, Cop, Hop Trop, Pacifik, Jitka Vrbová, Kapitán Kid a další.

V pátek a v sobotu se v rámci festivalu uskuteční soutěž o vítěze letošní Trampské Porty. O trumf se budou ucházet kapely Načas, Bodlo, Pranic, Panelákoví fotři, Tady to máš, Blue Gate, Paravan, Galatea, Naspěch, Pavučina, Maryen, Nestíháme a další. Na zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí probíhá do soboty Valašský špalíček. Vystoupí na něm Radůza, T. V. Smith, Colm Q, Southpaw, Živé květy, Docuku a další.

Festival Rockafest se odbude v sobotu v Dobřichovicích. Ozdobí jej koncerty skupin Lety mimo, Timudej, UDG, Sto zvířat, Vypsaná fixa, Horkýže slíže, BSP, Temperamento a dalších. Na Reji noci svatojánské v Lipnici nad Sázavou v pátek a v sobotu vystoupí Monkey Business, Wohnout, Hudba Praha, Horkýže slíže či Vypsaná fixa.

V sobotu se v parku Pankrác odehraje festival Útěk 2006 se skupinami Krucipiisk, Prohrála v kartách či Selfish. Na sobotní Babylon přijedou do Valu u Dobrušky ve východních Čechách Daen, Komety z Polska a další. Foto popis| Monkey Business vystoupí v Lipnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám