Hlavní obsah

Šéf Slovenské televize údajně míří do Febio TV

Právo, ivi

Generální ředitel veřejnoprávní Slovenské televize Richard Rybníček má údajně namířeno do vznikající české Febio TV, kterou zakládá producent a režisér Fero Fenič.

Článek

"S panem Rybníčkem jsem jednal o možné spolupráci," uvedl Fenič pro deník SME. Rybníček oznámil svůj odchod z funkce na dnešním zasedání Rady STV s tím, že vzdá funkce 10. července. Funkční období by Rybníčkovi skončilo v lednu 2007.

Ve vznikající Febio TV by měl Rybníček zastávat funkci výkonného ředitele. Do čela STV Rybníček nastoupil 14. ledna 2003. Před tím působil jako generální ředitel soukromé televize Joj, kterou na Slovensku založil Vladimír Železný. V STV přistoupil k radikálním změnám, propustil přes tisíc zaměstnanců, zrušil postavy hlasatelů a snažil se o finanční stabilizaci této veřejnoprávní instituce.

Byl kritizován za to, že STV vysílala dvě série soutěže Slovensko hledá SuperStar, která podle odborníků patří na obrazovky komerčních televizí. SuperStar však zaznamenala na Slovensku velký úspěch a STV se dostala opětovně do povědomí mladých diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám