Hlavní obsah

Komik John Cleese se chystá napsat knihu

SANTA BARBARA

Hvězda komediální série Monty Python, John Cleese, oznámil, že je ve svých šestašedesáti letech příliš starý na to, aby psal a sám uplatňoval nové materiály. Rozhodl se, že se pokusí zaučit dnešní mládež do kouzla vtipu od němého filmu až po Ricky Gervaise.

Článek

Deníku The Times řekl: "Nikdy nemohu udělat nic lepšího, než byl seriál Fawlty Towers (u nás vysíláno jako Hotýlek), a to se můžu snažit sebevíc. Teď chci více než cokoliv jiného naučit mladé talenty nějaká ty pravidla hry."

Génius suchého britského humoru, který je znám z Monty Pythonů, Hotýlku, ale například i filmového hitu Ryba jménem Wanda, tak ustupuje do ústraní. Stane se tak profesorem komedie, jeho kniha má obsahovat stěžejní texty jeho mistrovské výuky.

Herec, který momentálně žije v Santa Barbaře v Kalifornii, se rozhodl napsat výukovou knihu kvůli špatné kvalitě dnešní televizní komedie. "Je velmi výjimečné potkat někoho s pochopením pro tradiční humor. Poslední opravdu excelentní výkon, který jsem viděl, byl od baviče Eddieho Izzarda, ale pro americké sitcomy by měl být takovým vzorem Ricky Gervais.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám