Hlavní obsah

Pavlíček vstoupí do síně slávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista a skladatel Michal Pavlíček vstoupí ve čtvrtek do Beatové síňe slávy. Rozhodli o tom posluchači rockového rádia Beat. Pavlíček zahraje v pražské Sazka Aréně se symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a mnoha hosty.

Článek

Hlavní hvězdu přijdou podpořit David Koller, Lenka Dusilová, Monika Načeva, Bára Basiková, Kamil Střihavka, Roma Holý, Vilém Čok a další muzikanti. Současně s Pavlíčkem budou do síně slávy uvedení také Petr Kalandra a Jasná páka.

Pavlíček patří už léta k absolutní špičce české populární hudby. Kytarista a skladatel evropského formátu se proslavil v kapele Pražský výběr i různých sólových projektech. V roce 1981 natočil první album (Horký dech). Svůj nezaměnitelný rukopis poté vtiskl kultovní kapele Pražský výběr, která byla uprostřed největšího tvůrčího rozmachu zlikvidována cenzurou. Později se však dala znovu dohromady.

Michal Pavlíček založil také kapelu Stromboli, instrumentálního trio Big Heads a s Kamilem Střihavkou a Otou Balážem dosud vystupuje pod značkou BSP. Napsal také hudbu k řadě filmů a od roku 1995 spolupracoval s ČT na dnes už legendárním pořadu Na kloboučku, ve kterém naživo společně vystupovali slavní i méně známí muzikanti v neobvyklých sestavách. V poslední době se hodně věnuje muzikálu (Excalibur, Obraz Doriana Graye).

Reklama

Výběr článků

Načítám