Hlavní obsah

Režisér Účastníků zájezdu chystá road movie

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jiří Vejdělek sklízí se svým prvním celovečerním filmem Účastníci zájezdu jeden úspěch za druhým - publikum na něj houfně chodí do kin a má už i první ocenění z festivalu v New Yorku. Nyní chystá svůj druhý film.

Článek

Jak se cítíte, už jste úplně klidný, že s Účastníky všechno dobře dopadlo?

Určitě je to velká radost a uklidnění, protože od Účastníků zájezdu se vzhledem k předloze Michala Viewegha úspěch čekal, a teď se zdá, že film očekávání ještě předčil.

Brzy máte začít točit další film s trochu tajemným názvem Roming. Scénář napsal Marek Epstein a dostal za něj Cenu Sazky v soutěži, pořádané v rámci Českého lva. Můžete o něm něco prozradit?

Je to film s romskou tematikou, ale nic prvoplánově sociálního, měla by to být veselá road movie. Vypráví o cestě tří Romů z Česka na Slovensko, kam jedou oženit syna s nevěstou, kterou nezná, nikdy neviděl, jen otcové si ten sňatek kdysi slíbili. Chtěli bychom to natočit jako film s obecnější platností. Tak, aby se v tom viděla i spousta - jak oni říkají - gádžů.

Jak jste se dali s Markem Epsteinem dohromady?

Něco na těch božích mlýnech je, protože my se známe ze školy, kde jsme se pokoušeli spolu psát a říkali si, že jednou z toho možná i něco bude. Pak nás náhoda svedla do seriálu Redakce, ale potom jsem točil Účastníky zájezdu, takže jsme byli zase od sebe. A teď mi producenti nabídli, ať si přečtu Markův scénář.

Máte už herecké obsazení?

Zatím objíždíme Českou i Slovenskou republiku a hledáme představitele Romů - neherce. Ostatní obsazení se také teprve chystá, zatím bych nerad něco prozrazoval. Točit snad začneme na přelomu července a srpna, ale protáhne se to daleko do podzimu. Měla by to být velká romská cesta, velký romský film, takový, aby i Romové na něj byli pyšní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám