Hlavní obsah

Prima ztrácí dech, Nova opět vládla víkendu

Novinky, ATO Mediaresearch

Pořady Novy byly po všechny tři víkendové večery nejsledovanější. Vůbec největší zájem vzbudila v neděli Výměna manželek, která jako jediný zábavný pořad překonala dvoumiliónovou hranici, a to o 173 tisíc diváků.

Článek

Neděli Nova ovládla, protože i následující pořady Clever a Střepiny značně překročily miliónovou hranici, přes níž se nedostal žádný ze snímků konkurenčních stanic, ani Kousek nebe  na ČT 1 ani Kluk odvedle na Primě.

I v sobotu film Trosečník na Nově s půldruhým miliónem diváků výrazně předstihl své konkurenty, i když na pořad České televize Neuvěřitelný svět rekordů se díval milión diváků.

V pátek Nova sváděla sice vítězný, leč velmi urputný soubor s Českou televizí. Na Nebezpečnou rychlost 2 se díval milión a čtvrt diváků, takže předstihl reprízu Dobrodružství kriminalistiky s 976 tisíci zájemci, ovšem následnou 13. komnatu na ČT 1 sledovalo 1,11 miliónu diváků a pak talk show Uvolněte se, prosím dokonce 1,13 miliónu.

Víkend jasně ukazuje, že Prima, která na loni představovala štiku, ztrácí dech. Druhá série VyVolených si může nechat jen zdát o fenomenálním úspěchu řady první, ani jednou se nepřehoupla přes miliónovou hranici. A v týdnu hodně ztrácejí i její Rodinná pouta, která  pravidelně prohrávají souboj s Ordinací v růžové zahradě, i když to do víkendové sledovanosti nepatří.

Dobře se však daří i programu ČT 2, jeho pořady se v pátek (dokument Tygr) i sobotu (záznam představení Divadla Járy Cimrmana) dostaly do osmičky nejsledovanějších pořadů.

Duel lídrů ODS a ČSSD viděl přes milión lidí

Nova vévodila i zpravodajským pořadů, její Televizní noviny po všechny tři dny lehce překonávaly dvoumiliónovou hranici a dívalo se na ně dvakrát tolik lidí než na konkurenční zpravodajské pořady. Zpravodajský deník Primy se přitom těsně dotahuje na Události České televize. Odstup činí jen několik desítek tisíc diváků. Možná k tomu přispěl nový pořad Primy Extra vysílaný od 19:15, který  sleduje od půl do tři čtvrtě miliónu zájemců.

České televizi se však podařilo zabodovat s Otázkami Václava Moravce, v neděli duel premiéra Jiřího Paroubka a Mirka Topolánka zhlédlo na ČT 1 1,139 miliónu diváků, což představuje 46 procent z lidí před obrazovkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám