Hlavní obsah

Desmonda Dekkera připomenou spoluhráči a Dawn Pennová

PRAHA

Tvorbu legendárního jamajského zpěváka Desmonda Dekkera, který měl tento pátek vystoupit na festivalu Respect, ale nepřijede, připomenou na Štvanici jeho spoluhráči. Dekker nepřijede, protože ve čtvrtek nečekaně zemřel.

Článek

Do Prahy dorazí členové jako kapely The Aces. Spolu s ní vystoupí slavná reggae zpěvačka Dawn Pennová a členové skupiny The Pioneers.

Dawn Pennová se proslavila ještě před vznikem reggae v éře stylu rocksteady v 60. letech. V devadesátých letech slavila comeback se přepracovanou verzí svého letitého hitu You Don't Love Me (No No No).

I The Pioners se proslavili už v 60 letech, kdy hráli rocksteady. Ve své tvorbě spojují tento styl se ska a s modernějším reggae. Jejich písně hráli přední představitelé ska a reggae UB 40 a The Specials.

Desmond Dekker zemřel nečekaně ve čtvrtek ve věku 64 let. [celá zpráva]

"Desmond Dekker razil cestu takovým reggae legendám jako byl Bob Marley. Byl jsem jeho manažerem a zároveň nejlepším přítelem. Zemřel pokojně, ale stále to bolí. Ani jsem neměl šanci se s ním rozloučit," řekl Delroy Williams, který byl Dekkerovým manažerem a přijede i do Prahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Apač s reggae v srdci

V pondělí se v pražském Abatonu představí anglický zpěvák Apache Indian. Svým svérázným reggae-hip hopem, divokou hudbou inspirovanou Jamajkou i Indií,...

Výběr článků

Načítám