Hlavní obsah

Sto kapel vystoupí na festivalu United Islands Of Prague

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 16. do 25. června se na třech pražských ostrovech uskuteční 3. ročník United Islands Of Prague. Letos přijede Placebo či Khaled.

Článek

"Nabízíme tři samostatné festivaly s podtituly Green, Blue a Red. Každý den se konají afterparty, zařadili jsme taneční Red Zone, proběhne soutěž skupin. Přijede více než sto kapel z celého světa," říká Jakub Mejdřický, jeden z pořadatelů.

Hlavními hvězdami jsou britští Placebo, kteří vystoupí 24. června na rockovém Red Island Festivalu na Branické louce. Tamtéž se mezi 22. a 25. červnem představí Rachid Taha, Tito & Tarantula nebo naši Support Lesbiens a J. A. R.

Na Green Island Festivalu zaměřeném na world music vystoupí na Střeleckém ostrově Alžířan Khaled, dále divoký brazilský akordeonista Renato Borghetti či ruská kapela Ethnica. Hvězdou jazzového a bluesového Blue Island Festivalu na Žofíně bude americká skupina Medeski, Martin & Wood. Z Ameriky přijedou i bluesový Lucky Peterson, jazzový syn herce Clinta Eastwooda Kyle nebo Jean Poul Bourelly.

V prodeji jsou permanentky na samostatné festivaly Green Island, Blue Island a Red Island. Dále permanentky s kombinací Red Island & Green Island a Red Island & Blue Island. Nově je v předprodeji permanentka na všechny scény. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám