Hlavní obsah

Nové knihy - Capoteho povídky a Proč si muži berou potvory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne by vám neměl uniknout titul Sherry Argovové Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet, kniha Bílá bouře Phila Balla o historii Realu Madrid, která je určena především mužům. Dále vychází souborné vydání povídek Trumana Capoteho, humoristický román Jak se po anglicku vytratit v Anglii či faktorgrafický titul o zákulisí smrti generála Heliodora Píky Vražda jménem republiky.

Článek

Sherry Argovová: Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet

Pokračování bestselleru Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč opět humornou formou nahlíží do ženského světa. 

Určitě znáte nějakého skvělého svobodného muže, který se oženil s naprosto obyčejnou dívkou. Jeho přátelé a rodina jsou naprosto zdrceni a diví se: Proč si vybral právě tuhle? Jak to proboha dokázala? Jak se chovat, aby muži vašeho srdce začalo vrtat hlavou, proč neprahnete po manželství jako každá jiná žena?

Kniha je určena nejen těm, které se vdát chtějí, ale i ženám, které by rády zažehly nové plamínky ve vztahu a manželství oživily.

Motto, váz., 224 stran, 189 Kč

Truman Capote: Povídky - souborné vydání

Americký spisovatel a novinář Truman Capote proslul především po vydání svého románu faktu Chladnokrevně, kde zpracoval příběh vrahů farmářské rodiny na americkém Středozápadě v polovině 60. let 20. století.

V českém překladu vyšlo téměř celé jeho dílo a souborné vydání dvaceti povídek představuje chronologicky řazené krátké prózy od r. 1943 až do r. 1982, včetně všech povídek ze sbírky Strom noci, přičemž devět povídek se dostane českému čtenáři do rukou poprvé.

Argo, překlad Radoslav Nenadál, Hana Ulmanová a Martina Joujová, 299 Kč

Antonín Benčík, Karel Richter: Vražda jménem republiky

Zpřístupnění nejutajovanějších komunistických archivů umožnilo do původního stejnojmenného titulu doplnit údaje o pozadí politické vraždy jednoho z nejčestnějších československých vlastenců, vojenských odborníků a diplomatů, osobnosti číslo jedna našeho východního odboje generála Heliodora Píky.

Hluboký záběr autorů nás formou literatury faktu sugestivně zavádí do zákulisí diplomacie, zpravodajských her i politických intrik...

Ostrov, váz., 384 str. + 32 str. fotopříloha, 249 Kč

Hana Parkánová-Whittonová: Jak se po anglicku vytratit v Anglii

Román je volným pokračováním titulu Jak si na anglické zahrádce vypěstovat českého trpaslíka, který mezi českými čtenáři získal velkou popularitu.

Další sžívání Hany a Paula s půvabným a harmonickým Oxfordskem i jeho laskavými, byť rázovitými obyvateli se odehrává na pozadí mnohdy dramatických změn v Hinston. K těm radostným patří svatby a křtiny, smutnou zprávou je úmrtí zámeckého pána. Ani návrat jeho manželky Samanthy nelze bohužel zařadit mezi příjemné události, neboť její hrabivost přivede Hinston a přilehlé okolí téměř na okraj zkázy...

Albatros Plus, váz., 264 str., 190 Kč

Phil Ball: Bílá bouře

Autor, ve Španělsku žijící Angličan, se pokusil o sepsání objektivní historie nejslavnějšího fotbalového klubu minulého století - Realu Madrid, který v roce 2002 oslavil sté výročí své existence. Devět pohárů mistrů, dva interkontinentální poháry, dva poháry UEFA a v neposlední řadě devětadvacet domácích mistrovských titulů hovoří samy za sebe.

Autor představuje řadu fotbalových generací i jednotlivých hráčů. Na stránkách této knihy se setkáme s osobnostmi, jakými byli či jsou Di Stéfano, Puskás, Gento, Amancio, Butragueńo, Zidane, Figo, Ronaldo, Raúl. Historie končí ve chvíli, kdy do klubu přestupuje další hvězda - David Beckham.

BBart, překlad Jindřich Manďák, 264 str., váz., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám