Hlavní obsah

Love Planet v Táboře nebude

Festival Love Planet se letos nebude konat v Táboře, ale neruší se. Vstupné se bude vracet, současně se ale jedná o nové Love Planet, která má být v Praze, uvedli pořadatelé na internetu.

Článek

Mluvčí agentury Interkoncerts Petr Novák uvedl pro Novinky: "Festival čekají určité změny, ale neruší se, i když Audioslave nepřijedou. Změny zveřejníme na počátku příštího týdne. V Táboře se ale konat nebude." Nepotvrdil ale, že by se měl konat v Praze.

O mnoho sdílnější nebyl ani jeden ze spolupořadatelů David Urban z agentury D Smack U. Právě ta stála u zrodu festivalu, který poprvé upořádala v Táboře v roce 2003 pod názvem Planet Roxy. Tehdy na něm však prodělala, a proto se v roce 2005 spojila s Interkoncerts: "Něco se pod tímto názvem uskuteční, uvedl a vyloučil tedy, že by festival byl zrušen." Z postupu agentury Interkoncerts je však Urban rozpačitý: "Mám smlouvu a chtěl bych ji naplnit."

Na webových stárnkách www.loveplanet.cz by se brzy měly objevit bližší informace o "nové" podobě Love Planet.

Audioslave odřekli

Skupina Audioslave, která byla největším lákadlem festivalu, totiž nedávno zrušila celé evropské turné. Ze seznamu ubyla i kapela HIM, ale zůstaly jiné zahraniční hvězdy: Ministry, Franz Ferdinand, The Rasmus, Ice T.

Většina kapel bude samozřejmě českých - zahrají mimo jiné Sunshine, J.A.R., Chinaski a Gaia Mesiah. Podle odhadu organizátorů loni do Tábora na festival dorazilo okolo 18 000 návštěvníků. 

Před loňským festivalem Serge Grimaux za agentury Interkoncerts řekl, že neočekává okamžitý zisk, ale míní festival budovat několik let.

Velké letní festivaly postavené na účasti zahraničních hvězd ovšem v České republice nikdy velký úspěch neměly, většina jich skončila po několika málo ročnících, což je případ celkem úspěšného E.T. Jamu z poloviny 90. let stejně jako Creamfields, jejichž poslední ročník skončil blamáží .

Reklama

Související články

Love Planet: Franz Ferdinand, Rasmus a HIM

Velký hudební festival Love Planet se letos koná od 11. do 12. srpna v Táboře. Hlavními hvězdami budou v současnosti velmi populární kapely Franz Ferdinand,...

Výběr článků

Načítám