Hlavní obsah

ČT točí vodácký seriál

Právo, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetidílný televizní seriál o vodácích podle literární předlohy Zdeňka Šmída bude natáčet až do léta příštího roku ostravské studio České televize. Většina seriálu s názvem Proč bychom se netopili vznikne na severní Moravě, vodácké scény se budou točit na Lužnici a kromě jižních Čech navštíví štáb i Vysoké Tatry.

Článek

V režii Petra Nikolaeva (debutoval adaptací literárního bestselleru Michala Viewegha Báječná léta pod psa) se představí například herci Tereza Kostková, Lukáš Vaculík, Arnošt Goldflam, Jitka Ježková, Martin Písařík, Matěj Hádek, Vladimír Javorský, Petr Forman, Pavla Tomicová, Jana Hubinská, nebo Ondřej Vetchý.

Hlavním hrdinou a vypravěčem příběhu je třiadvacetiletý Keny. Studenta matematické fakulty, bezelstného člověka a neúnavného organizátora společných akcí, který používá rčení "a šmytec", si zahraje Václav Rašilov. Scénář vznikl podle Šmídových knih Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii a Proč bychom se netěšili aneb Jak se držet nad vodou. Seriál divákům představí hrdiny v okamžiku, kdy se poprvé sejdou na vodě a dostane se až k setkání po letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám