Hlavní obsah

Bruce hrál na festivalu mývala

Právo, Věra Míšková, Cannes

Charitativní projekt Velká červená kniha (fotografie světových celebrit od známých fotografů) na podporu nadace Šťastná srdce prezentoval na filmovém festivalu v Cannes americký herec Bruce Willis společně s českou supermodelkou Petrou Němcovou. Červená podle Němcové symbolizuje život a lásku, proto přišli oba na jachtu, kde se akce konala, oblečeni v jejím duchu "do červeného".

Článek

Byli pochopitelně fotografováni a okamžitě se objevily spekulace, zda je česká modelka, která za mimořádně dramatických okolností přežila tsunami a založila nadaci Šťastné srdce, Willisovou přítelkyní. Jak se však Právu podařilo od důvěryhodného zdroje, blízkého Němcové, zjistit, o žádný románek mezi modelkou a hercem nejde. "Nic na tom není, znají se, on podporuje její nadaci, ale nechodí spolu. Kdyby tomu tak bylo, nebyl by žádný důvod to tajit," uvedl zdroj.

Pouze přátelské chování mezi oběma hvězdami potvrdili i novináři z časopisu Screen, kde se fotografie objevila.

Dvakrát proti masožroutství

Willis je na festivalu k vidění ve dvou filmech, shodou okolností obou zaměřených proti "fastfood" masožravosti. První z nich se přímo jmenuje Fast Food National, natočil ho režisér Richard Linklater a je kritikou konzumování burgerů i konzumní společnosti. Cestu masa z živého dobytčete až po Big Mac tu vidíme v drsném naturalismu, Willis si tu vystřihl malou vtipnou roličku jednoho z těch, kdo se na fastfoodizaci lidstva podílejí.

V animovaném snímku Over The Hedge režisérů Tima Johnsona a Kareyho Kirkpatricka, který měl v Cannes světovou premiéru a u nás se bude hrát od 15. června pod názvem Za plotem, Willis namluvil hlavní postavičku mývala RJ. Tenhle uličník, závislý na chipsech a hamburgerech, svede všechna vegetariánská zvířátka na cestu masožravosti a to ne ledajaké - kradou už zpracované maso lidem. Film vznikl ve studiu Dream Works a je trochu výchovný, ale hlavně vtipný a nápaditý.

Willis po projekci nejprve pozdravil novináře halasným Bonjour! a pak se svěřil, že mluvit animovanou postavu bylo mnohem těžší než čekal. "Bez kostýmu, bez rekvizit, bez spoluhráčů i bez vlastního obličeje - a ještě máte být vtipný. Pořád jsem se musel ptát Tima Karreyho - bylo to legrační? Je to tak v pořádku?" Herci se totiž při práci vůbec nesetkali, každá postavička se namlouvala odděleně a třeba Willis prý na té své pracoval osmnáct měsíců. V české verzi bude mývala RJ mluvit Pavel Soukup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám