Hlavní obsah

Nová DVD - Kiss Kiss Bang Bang, Oliver Twist a Kurýr 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových DVD tohoto týdne nepřehlédněte novou akční komedii scénáristy a nově i režiséra Shanea Blacka Kiss Kiss Bang Bang, adaptaci románu Oliver Twist, kterou režíroval Roman Polanski. Dále vychází akční Kurýr 2 nebo thriller Stopař duchů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Oliver Twist

Oscarový režisér Roman Polanski a scénárista Ronald Harwood zadaptovali klasický román Charlese Dickense o mladém sirotkovi, který se přimotá k partě kapsářů.

Oliver Twist osiřel v raném věku a nyní musí žít v chudobinci, který řídí odporný pan Bumble. Již tak skromné denní příděly chlapců jsou jeho zásluhou ještě tenčí. Zoufalý, přesto však rozhodnutý Oliver uprchne a splyne s davy v ulicích Londýna. Nemá v kapse ani penny, je sám. Fagin, šéf místních malých kapsářů, ho však vláká do světa zločinu. Oliverova záchrana od laskavého pana Brownlowa je pouze začátkem řady dobrodružství, která jsou příslibem lepšího života.

Film se natáčel v Praze, na Barrandově, v okolí Berouna a v Žatci.

Oliver Twist, Velká Británie/Francie/Česká republika 2005, režie: Roman Polanski, hrají: Ben Kingsley, Barney Clark, Jamie Foreman, Jeremy Swift, Edward Hardwicke...

Kurýr 2

Když byl před třemi lety uveden do kin snímek Kurýr, stal se tento akční thriller celosvětovým hitem. Film, na jehož scénáři se podílel úspěšný filmař Luc Besson, který film také produkoval, udělal z představitele hlavní role Jasona Stathama novou akční hvězdu.

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek, pracuje jako nájemný kurýr, který převáží ty nejnebezpečnější zásilky. Frank se přestěhoval z Francie do Miami, kde nyní pracuje pro zámožnou rodinu Billingových. Existuje jen velmi málo věcí, které jej dokáží překvapit, ale na jednu z nich narazí právě zde - na kamarádské pouto, které vznikne mezi ním a šestiletým Jackem Billingem, jehož vozí do školy a zpátky domů.

Když je Jack unesen, Frank musí využít všech svých schopností, aby ho zachránil a překazil plány únosců. Nebude to vůbec snadné. Na straně únostců totiž stojí Lola, kterou scénář charakterizuje jako vraždícího maniaka v těle supermodelky...

Transporter 2, Francie / USA 2005, 90 min., režie: Louis Leterrier, hrají: Jason Statham, Kate Nautaová, François Berléand , Amber Vallettaová, Alessandro Gassman...

Kiss Kiss Bang Bang

Režijní debut scénáristy Shanea Blacka, který je autorem scénářů k akčním komediím Poslední skaut a Poslední akční hrdina, se nese v podobném duchu jako jeho předchozí práce. V Kiss Kiss Bang Bang hrají Robert Downey Jr., Val Kilmer a Michelle Monaghanová  smolařského pleticháře, tvrdého teploušského detektiva a herečku, která doufá, že jednou prorazí. Tahle trojice, i když nechce, musí táhnout za jeden provaz.

Říká se, že peníze a láska nejdou dohromady, nemůžete ale Harry Lockhartovi vyčítat, že to stejně zkusil. Jeho život se obrátil vzhůru nohama, když se tento bývalý zloděj ocitl v Hollywoodu, kde získal roli detektiva, pro kterou ho má připravit pravé soukromé očko. Teď už jen musí přesvědčit dívku svých snů, že je opravdu detektiv. Jen kdyby mu při tom život nestavěl do cesty samé mrtvoly...

Kiss Kiss Bang Bang, USA 2005, 99 min., režie: Shane Black, hrají: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghanová, Corbin Bernsen, Dash Mihok, Larry Miller, Rockmond Dunbar, Shannyn Sossamonová...

Hra s nevěrou

Hlavní hrdina psychologického thrilleru Charles Schine pracuje v reklamě. Když se jednoho dne seznámí Lucindou Harrisovou, jeho život se nenávratně změní.

Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru.

Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii, se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky.

Derailed, USA 2005, 107 min., režie: Mikael Hfström, hrají: Clive Owen, Jennifer Anistonová, Vincent Cassel, Melissa Georgeová, RZA, Addison Timlin, Tom Conti, William Armstrong, Xzibit...

Stopař duchů

Hrdina napínavého thrilleru, detektiv newyorského policejního oddělení Kevin Harrison, musí definitivně odevzdat zbraň a odznak. Dřív ale musí vyřešit poslední případ, u kterého se neobejde bez pomoci mladého kolegy z Miami Colea Daviese, jehož neortodoxní metody ho někdy pořádně štvou. Oba zaměstnává série brutálních vražd v podsvětí, která záhadně souvisí s dva roky starou smrtí Harrisonova bývalého parťáka Marka Spencera. Pátrání odkrývá krutou pravdu o jeho konci, ale přináší i smrtící důsledky pro všechny zúčastněné. Jsou snad jen pěšáky v něčí zvrácené hře? Honí skutečně sériového vraha nebo loví duchy?

Chasing Ghosts, USA 2004, 111 min., režie: Kyle Dean Jackson, hrají: Michael Madsen, Corey Large, Shannyn Sossamonová, Meat Loaf, Gary Busey...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám