Hlavní obsah

Nové knihy: Svatá krev a svatý grál z níž opisoval Brown

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vás chceme upozornit na titul Svatá krev a svatý grál, což je kniha, která inspirovala Dana Browna k napsání Da Vinciho kódu. Dále vychází humoristický román Jamese Herriota ze série o zvěrolékaři Zvěrolékař v chomoutu nebo thriller Předčasný pohřeb.

Článek

Michael Baigent, Richard Leigh Henry Lincoln: Svatá krev a svatý grál

Kniha Svatá krev a svatý grál, která byla přeložena do více než dvaceti jazyků a bez níž by Dan Brown nikdy nenapsal svůj Da Vinciho kód, shrnuje historické bádání tří erudovaných znalců historie, kteří na rozdíl od romanopisců nepředkládají smyšlenky, nýbrž rekonstruují fakta.

Když se autoři před třiceti lety pustili do pátrání po malém tajemství, které se vynořilo ve francouzské vesničce Rennes-le-Château koncem 19. století, kdy se při rekonstrukci místního kostela našly šifrované pergameny, netušili, že jsou na stopě jednoho z největších odhalení 20. století - odhalení, které zcela promění náš pohled na historii...

Rybka Publishers, 472 stran, váz., 399 Kč

Linda Fairsteinová: Předčasný pohřeb

Fairsteinová v tomto svém nejnovějším thrilleru vytvořila mistrnou kombinaci obrazů ze současného New Yorku s makabrózním světem Edgara Allana Poea s autentickými postřehy z oblasti soudnictví a detektivního pátrání.

V centru New Yorku dochází k demolici domu, kde kdysi bydlel velký básník a prozaik Edgar Allan Poe. Při práci ve sklepě dělníci objeví zazděnou kostru - kdosi zde zaživa pohřbil ženu. Zástupkyni okresního návladního Alex Cooperové tento případ připomíná klasickou scénu z Poeových povídek až na to, že podle lékaře tato žena zemřela zhruba před pětadvaceti lety...

BBart, překlad: Eva Doskočilová, 352 str., váz., 199 Kč

James Herriot: Zvěrolékař v chomoutu

Po úspěchu Herriotovy první knížky Zvěrolékař na blatech, která se stala světovým bestsellerem a byla přeložena do desítek jazyků, následovalo její volné pokračování To by se zvěrolékaři stát nemělo a poté dalších šest titulů.

Yorkshireská údolí se ještě nikdy Jamesovi nezdála být krásnější - nyní má po boku nádhernou ženu, štítek se svým jménem na dveřích ordinace a kolem obvyklou menažerii zvířecích mazlíčků vyžadujících jeho neustálou pozornost. Čtvrtý svazek autorových vzpomínek vypráví se svým jedinečným hřejivým humorem o úspěších a omylech, s nimiž se musí každý občas vyrovnat.

Baronet, překlad Eva Marxová, 280 str., váz., 219 Kč

Daniel Kalla: Pandemie

Thriller Pandemie se zabývá aktuálním nebezpečím - možností vypuknutí nové chřipkové pandemie. Aby to bylo ještě napínavější, nový chřipkový kmen někdo vědomě šíří...

Doktor Noah Haldane si je velmi dobře vědom, že nad lidstvem visí nebezpečí pandemie chřipky, podobné té, která v roce 1919 během čtyř měsíců zabila více než dvacet milionů lidí. Když pak z Číny dorazí zpráva o výskytu nových chřipkových kmenů, Haldane ví, že těžké časy právě nastaly. Navzdory úsilí jeho týmu se akutní respirační kolapsový syndrom nepodaří lokalizovat. V době rozvinuté letecké přepravy se zabijácký virus může přenášet mnohem snadněji než španělská chřipka v roce 1919. Zprávy o nových obětech přicházejí z Hong Kongu, Londýna, Ameriky - a není divu, když někdo smrtící kmeny vědomě šíří...

Domino, 260 str., váz. 199 Kč

M. Löwensteinová, V. Winkelhöfferová: Encyklopedie mytologie Japonska a Koreje

Autorky, koreanistka a japanistka, přinášejí nejprve v úvodních statích základní přehled o vývoji mytických a náboženských systémů na Korejském poloostrově a Japonském souostroví (včetně zlomků poznání o mýtech dodnes tajuplného národa Ainů). V následující, abecedně řazené části najdeme všechny významné bohy, bohyně, démony, ale i rostliny, mytická zvířata a další pojmy související se zdejšími koncepcemi, a to včetně buddhismu, taoismu, šintoismu či šamanismu.

Libri, váz., 176 str., 290 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám